Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο : «Οσμή» τρομοκρατίας πίσω από το περιστατικό στο κοινοβούλιο

Λονδίνο : «Οσμή» τρομοκρατίας πίσω από το περιστατικό στο κοινοβούλιο

«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ» αναφέρει η αστυνομία. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο συλληφθείς δεν έχει ταυτοποιηθεί, ενώ δεν είναι γνωστός στις αρχές

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, όταν αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας μπροστά από το κτήριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περαστικοί.

«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ» αναφέρει η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο άνδρας, ο οποίος κρατείται, συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο συλληφθείς δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είναι γνωστός στις αρχές και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία.

Σε δηλώσεις του, ο  αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, Νιλ Μπασού, ανακοίνωσε ότι το σημερινό συμβάν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο φαίνεται ότι είναι σκόπιμη ενέργεια και αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η περιοχή έχει ελεγχθεί πλήρως, ωστόσο η ζώνη αποκλεισμού γύρω από το κοινοβούλιο παραμένει σε ισχύ.

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων γνωστοποίησε πως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο τραυματίες στο σημείο, χωρίς όμως τα τραύματά τους να κρίνονται σοβαρά. Παρ’ όλα αυτά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

«Έμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024