Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Ιταλία : Φόβοι για δεκάδες νεκρούς από κατάρρευση οδογέφυρας [Εικόνες]

Τραγωδία στην Ιταλία : Φόβοι για δεκάδες νεκρούς από κατάρρευση οδογέφυρας [Εικόνες]

Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση της οδογέφυρας έξω από τη Γένοβα κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί έντεκα θύματα, φόβος πάντως ότι θα αυξηθούν. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια»

Σκηνές που μοιάζουν με ταινία καταστροφής εκτυλίσσονται στη Γένοβα της Ιταλίας μετά από κατάρρευση οδογέφυρας. Για τραγωδία με δεκάδες νεκρούς κάνουν λόγο οι αρχές, με την κρατική τηλεόραση να μεταδίδει πως μέχρι στιγμής υπάρχουν έντεκα επιβεβαιωμένα θύματα. Εκφράζονται, όμως, φόβοι ότι θα αυξηθούν, καθώς δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Η οδογέφυρα κατέρρευσε στον αυτοκινητόδρομο A10, λίγο έξω από την Γένοβα,  στη 1μμ (ώρα Ελλάδας), όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση της οδογέφυρας έξω από τη Γένοβα κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, ενώ ο ιταλός υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε το συμβάν ως «τεράστια τραγωδία».

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε, σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την κατάρρευση οδογέφυρας στην Γένοβα, έως τώρα, φέρονται να είναι έντεκα, ενώ κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι. Oχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί.

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων, καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την κατάσταση, και ευχαρίστησε τους 200 πυροσβέστες, καθώς και όλους τους υπόλοιπους ήρωες που προσπαθούν να σώσουν ζωές στο σημείο.

Έως στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την κατάρρευση της οδογέφυρας, αλλά τα ιταλικά ΜΜΕ πιθανολογούν ότι πρόκειται για κακοτεχνία.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Διασώστες απεγκλωβίζουν άτομα μέσα από τα αυτοκίνητά τους

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024