Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκαπενταύγουστος :  Η Τήνος γιορτάζει

Δεκαπενταύγουστος : Η Τήνος γιορτάζει

Το νησί της πίστης και της τέχνης

Η Τήνος, ανάμεσα στην Άνδρο και τη Μύκονο, έχει συνδεθεί όσο κανείς ίσως άλλος τόπος με το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων λόγω της ύπαρξης του φημισμένου ναού της Παναγίας (Ευαγγελιστρίας).

Σημαντικό ρόλο στη νεότερη ιστορία του νησιού έχουν διαδραματίσει και οι μεγάλοι καλλιτέχνες που κατάγονταν από εδώ και έχουν αφήσει κληρονομιά τις μοναδικές δημιουργίες τους. Ο τόπος έχει μακρά παράδοση στη μαρμαρογλυπτική και τη ζωγραφική. Από την Τήνο κατάγονταν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους γλύπτες και ζωγράφους της νεότερης Ελλάδας.

Η Τήνος, το νησί της πίστης και της τέχνης, γοητεύει τους παραθεριστές με τα γραφικά χωριά της, που διατηρούν ζωντανή την παράδοση, την εξαίρετη λαϊκή αρχιτεκτονική της και τις φυσικές ομορφιές της.

Περίτεχνοι περιστεριώνες, λιθόστρωτα μονοπάτια, αναβαθμίδες και ξερολιθιές, παλαιές μονές και εκκλησίες, ρεματιές με πλούσια βλάστηση, όμορφες ακρογιαλιές, σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους επισκέπτονται το νησί και ανακαλύπτουν τα μυστικά του.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024