Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ταμείο των πυρόπληκτων

Το Ταμείο των πυρόπληκτων

Ο ειδικός λογαριασμός για την Αττική θα ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές και το Ελεγκτικό Συνέδριο

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να συγκεντρωθούν στον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών που άνοιξε στην Τράπεζα της Ελλάδος για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος έχει την εποπτεία, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία αναλογία με το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, γνωστό και ως «Ταμείο Μολυβιάτη» – ήταν ΝΠΔΔ – που συγκροτήθηκε για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε Ηλεία και Αχαΐα και για το οποίο κάπου στην πορεία χάθηκε ο έλεγχος.

Ενα σημαντικό μέρος των αναξιοποίητων χρημάτων (συνολικά είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, μεταφέρθηκε το 2011 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να «μπλοκαριστούν» τα χρήματα από την τρόικα!

Ο ειδικός λογαριασμός για την Αττική θα ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί περί τα 40 εκατ. ευρώ από φορείς και ιδιώτες (36,5 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια) και άλλα 50 εκατ. ευρώ περίπου υπολογίζεται ότι θα είναι των δωρητών.

Παράλληλα, διάφοροι λογαριασμοί ανοίγονται από δήμους, ενώ στη συγκέντρωση των χρημάτων αναμένεται να συμβάλουν και άλλες πρωτοβουλίες (τηλεμαραθώνιοι, συναυλίες κ.λπ.). Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Βούτση είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό μητρώο ώστε να συγκεντρώνονται αυτές οι ενισχύσεις με διαφάνεια και κανόνες εγγυήσεων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν συμβάλει – ακόμα και με το υστέρημά τους – περί τους 3.500 πολίτες, ενώ υπάρχουν και οι σημαντικές δωρεές που γίνονται εκτός ειδικού λογαριασμού.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024