Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξορκίζουν την τραγωδία με την «έξοδο» από το μνημόνιο και τον ανασχηματισμό

Ξορκίζουν την τραγωδία με την «έξοδο» από το μνημόνιο και τον ανασχηματισμό

Η επιχείρηση να πάει η συζήτηση στο παλιό κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια αλλά και η συντήρηση του θέματος με τον επικείμενο ανασχηματισμό αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι  η κυβέρνηση θέλει να γυρίσει σελίδα

Να αφήσει πίσω τους το θέμα της φονικής πυρκαγιάς με τους 95 νεκρούς και να στρέψουν την πολιτική ατζέντα σε άλλα ζητήματα επιχειρούν καθημερινά κυβερνητικά στελέχη.

Η επιχείρηση να πάει η συζήτηση στο παλιό κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια αλλά και η συντήρηση του θέματος με τον επικείμενο ανασχηματισμό που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι  η κυβέρνηση θέλει να γυρίσει σελίδα ώστε να σταματήσει να φθείρεται από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πως να ερμηνεύσει κανείς άλλωστε τις σημερινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος ανέφερε ότι  «η μάχη των εκλογών θα κριθεί στην οικονομία, σε αυτά που επηρεάζουν το εισόδημα των πολιτών, την απασχόληση, και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».  Την ώρα που η «μαύρη λίστα» με τους νεκρούς στο Μάτι έχει φτάσει στα 95 άτομα, ο κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ έκρινε ότι η οικονομία είναι αυτή που θα κρίνει τις εκλογές. Αγνοώντας προφανώς τις δημοσκοπήσεις βάσει των οποίων κατακρυμνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να λέει ότι «τις περισσότερες πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα και νικητής των εκλογών, τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας για την προεκλογική αντιπαράθεση, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η ΝΔ ζητά εκλογές, από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις αρχές του 2016. Και έχει λαχανιάσει και θα κουραστεί περιμένοντας κάθε μέρα τις εκλογές, που όμως θα γίνουν στην ώρα τους».

Όπως είπε, «το στοίχημα για την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η αντιμετώπιση μιας κακής, άθλιας, επιζήμιας για τη χώρα αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ, γεμάτης ακροδεξιά ρητορική μίσους, αλλά το να βελτιώνουμε διαρκώς την αποτελεσματικότητά μας, κυρίως στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει «μια κυβέρνηση που θα βελτιώσει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητά της στην υλοποίηση των συμφωνημένων στόχων».

Φάμελλος: Όχι στα σφάλματα του παρελθόντος

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρα από τα μνημόνια – την οποία θα αρχίσουν να επικαλούνται στην κυβέρνηση όσο πλησιάζουμε προς την 21η Αυγούστου – λέγοντας πως «εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε στα σφάλματα των κυβερνήσεων του παρελθόντος, που χωρίς να έχουν προγραμματισμό για την οικονομία οδήγησαν τη χώρα σε υπέρογκο δανεισμό και σε υπερχρέωση». Θα έχουμε μια σοβαρή πολιτική, πρόσθεσε.

Ο κ. Φάμελλος αφού επανέφερε το θέμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων, υπογράμμισε ότι «θα χτίσουμε δικές μας πολιτικές». Εκτίμησε μάλιστα ότι πολλές από τις πολιτικές λιτότητας που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μείωναν το αναπτυξιακό δυναμικό της Ελλάδας. «Τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε και αυτόνομες πολιτικές ανάπτυξης, αλλά και να κατανέμουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πολύ πιο δίκαια, σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη όπως είναι οι συνταξιούχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας και πάλι ελπίδες για «πάγωμα» στις μειώσεις των συντάξεων που ψήφισε η κυβέρνηση.

Ο Κουβέλης για τον ανασχηματισμό

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στην  εσωτερική πολιτική επικαιρότητα με αναφορές και στον φημολογούμενο ανασχηματισμό : «Διαμορφώνονται πλέον δύο πόλοι. Ο ένας είναι νεοφιλελεύθερος και εξοπλίζεται συχνά και με ακροδεξιά ρητορική. Από την άλλη υπάρχει ο προοδευτικός πόλος που διαμορφώνεται και πρέπει να προχωρήσει μέσα στην κοινωνία. Εκτιμώ ότι ο Πρωθυπουργός αν προχωρήσει στον ανασχηματισμό, που φαίνεται ότι θα προχωρήσει, θα συμπεριλάβει όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετηθεί η καλή λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος».

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024