Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουβέλης για Τουρκία : Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως αυτά της Λέρου

Κουβέλης για Τουρκία : Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως αυτά της Λέρου

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία μίλησε σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία μίλησε σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Αρχικά, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Τουρκία: «Η ηρεμία είναι αναγκαίο στοιχείο για την ευρύτερη περιοχή μας, μας ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις γειτνίασης και όχι ένα ταραγμένο πεδίο στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στους έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές για 166 μέρες, συσχέτισε την περίπτωση τους με αυτή του αμερικανού πάστορα, τον οποίο επίσης αρνείται να απελευθερώσει η Τουρκία, πράγμα του κλυδωνίζει τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

«Το γεγονός ότι ο Ερντογάν αρνείται να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Εκ των πραγμάτων, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει να αντανακλάται και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε αναδείξει το θέμα σ’ όλα τα διεθνή φόρα» είπε.

Όσον αφορά τα F-35 που η Τουρκία θα προμηθευόταν από τις ΗΠΑ: «Όντως, συμμερίζομαι την ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ. Τα f-35 δεν θα πρέπει να δοθούν στην Τουρκία, έτσι και αλλιώς έχει μπλοκαριστεί η παραγγελία. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ είναι συνεχώς εντεινόμενες. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών. Το επίπεδο των εξοπλισμών μας είναι καλό, είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου των f-16 καθώς και της αγοράς γαλλικών φρεγατών».

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε: «Από την Τουρκία περιμένουμε επιθετική ρητορική και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επεισόδια όπως αυτά της Λέρου».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024