Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιμενικό: Προανάκριση για τους πυροβολισμούς από τουρκικά αλιευτικά

Λιμενικό: Προανάκριση για τους πυροβολισμούς από τουρκικά αλιευτικά

Η Ελληνική Ακτοφυλακή πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

Προανάκριση για τις καταγγελίες περί πυροβολισμών από τουρκικά αλιευτικά διενεργεί το Λιμενικό Σώμα, την ώρα που ελληνικοί φορείς κάνουν λόγο για ασυδοσία που επιδεικνύουν τούρκοι ψαράδες, οι οποίοι παραβιάζουν συνεχώς τα χωρικά μας ύδατα.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες ελλήνων αλιέων περί χρήσης πυρών από τουρκικά αλιευτικά, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου.

Τονίζει, δε, ότι τα καταγγελλόμενα έχουν γίνει γνωστά στην αρμόδια Λιμενική Αρχή Λέρου, η οποία τα αξιολογεί και τα διερευνά ενδελεχώς στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.

«Οι Τούρκοι πυροβόλησαν τέσσερις φορές»

Το περιστατικό στη Λέρο περιέγραψε ένας εκ των ψαράδων που βρίσκονταν στο σημείο. Ο Κώστας Τσίφτης, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, ψάρευε κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου, όταν είδε σκάφος των τούρκων ψαράδων να κατευθύνεται προς το μέρος τους. Ο ίδιος αναγκάστηκε να πάει προς εκείνους για να προστατέψει τα εργαλεία του και στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο των ψαράδων και το Λιμενικό.

Σύμφωνα με τον ψαρά, οι Τούρκοι έριξαν τέσσερις φορές με αυτόματο όπλο στον αέρα και όχι προς το μέρος του. Όταν έφτασε το σημείο το σκάφος του Λιμενικού, τους απώθησε.

«Μου έκαναν νόημα να μου δώσουν τα αλιεύματα και να σωπάσω να πάω να κοιμηθώ» περιέγραψε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι η παρουσία Τούρκων ψαράδων στα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι καθημερινό φαινόμενο, αφού βλέπει καθημερινά γύρω στα 30 σκάφη να κινούνται στην περιοχή, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στις ψαριές των Ελλήνων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου.

«Οι Τούρκοι τώρα πια έχουν αποθρασυνθεί. Είναι σαν να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μηχανότρατα. Χθες, είχαμε δέκα μηχανότρατες από το Αγαθονήσι μέχρι και τη Λέρο» κατήγγειλε η ίδια, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Συμπλήρωσε δε, πως τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη «φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα από τα νησιά».

Η τουρκική προκλητικότητα προκύπτει και μέσω οπτικοακουστικού υλικού που δημοσιεύει η «Καθημερινή», στο οποίο αποτυπώνεται η καθημερινή μάχη που δίνεται στην περιοχή.

Όπως είναι σαφές, τα τουρκικά αλιευτικά προσεγγίζουν τη Λέρο (ακόμα και στα ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας), τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν ακόμα και μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024