Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW T-Cross 2019: Προ των πυλών

VW T-Cross 2019: Προ των πυλών

Το μικρότερο και βασισμένο στην ίδια αρχιτεκτονική με το Polo, SUV της γερμανικής φίρμας βρίσκεται υπό εξέλιξη εν όψει της πρεμιέρας του η οποία τοποθετείται το φθινόπωρο.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

H γερμανική φίρμα συνεχίζει να συμπληρώνει τα «κενά» στην SUV γκάμα της προετοιμάζοντας με ταχείς ρυθμούς το βασισμένο στο Polo, T-Cross το οποίο θα εκφράσει την downsized πτυχή της περιπέτειας παίρνοντας μια θέση στη βάση της αντίστοιχης γκάμας της VW.

H απαλλαγή του από το μεγαλύτερο μέρος του καμουφλάζ, αφήνει να διαφανεί η γνώριμη αισθητική της VW προσαρμοσμένη στο περιορισμένων διαστάσεων αποτύπωμα του μικρότερου SUV της VW.

Για εκείνους που θα παρατηρήσουν τα υπερμεγέθη, τηρουμένων των αναλογιών, φωτιστικά σώματα πίσω, αποτελούν μέρος της προσπάθειας της VW να αποκρύψει ορισμένα από τα αισθητικά χαρακτηριστικά που θα αναλάβουν να δώσουν το σχεδιαστικό στίγμα του T-Cross.

Έτσι, όπως έχει η ίδια η VW αποκαλύψει στα σκίτσα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η πίσω «όψη» του T-Cross θα κυριαρχείται από ένα ενιαίο φως φρένου τεχνολογίας LED που θα διατρέχει όλη την επιφάνεια της θύρας του πορτ μπαγκάζ.

Στην ίδια απόπειρα παραπλάνησης αποσκοπεί και το εξόφθαλμα κακότεχνο φινίρισμα των απολήξεων της εξάτμισης.

Αναλόγως σε ό,τι αφορά τις απόπειρες καμουφλάζ ισχύει και για το μπροστινό τμήμα, όπου ορισμένα αυτοκόλλητα προσπαθούν να κρύψουν –ανεπιτυχώς- την σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και την οριοθέτηση της εξαγωνικής γρίλιας.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν εικόνες από το εσωτερικό, το T-Cross αναμένεται να υιοθετήσει το ίδιο σχεδιαστικό και τεχνολογικό ύφος με το Polo όπου και βασίζεται.

Παρά την τεχνολογική συνάφεια με το γερμανικό supermini, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το T-Cross, διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος συνεπικουρούμενης της οποίας η θέση οδήγησης «ανεβαίνει» στα 59,7 εκατοστά ενώ τα πίσω καθίσματα τοποθετούνται στα 65,2 εκατοστά, σε μια διάταξη που φιλοδοξεί να προσφέρει καλύτερη θέα στους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως έχει ήδη αποκαλύψει η VW μέσω των teasers που δημοσιοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, το T-Cross θα προσφέρει χώρο αποσκευών 385 λίτρων, ενώ με την αξιοποίηση της δυνατότητας κύλισης της πίσω σειράς καθισμάτων, αυτό το μέγεθος αυξάνεται σε 455 λίτρα. Η δε πλήρης αναδίπλωση τους υπόσχεται χωρητικότητα 1.281 λίτρων.

Από το Polo, αναμένεται να προέλθει και η γκάμα κινητήρων η οποία αναμένεται να ξεκινά από τις ισχυρότερες εκδόσεις του TSI τρικύλινδρου κινητήρα 1,0 λίτρου ενώ το παρών θα δώσει και ο βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου απόδοσης 150 ίππων που εξοπλίζει το T-Roc. Τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα εξοπλίζει ο TDI του 1,6 λίτρου. Όλες οι εκδόσεις θα είναι δικίνητες ενώ σε ό,τι αφορά την έλευσή του, το T-Cross αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το φθινόπωρο με την προοπτική να διατεθεί από τις αρχές του 2019.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024