Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Μέτρα της αστυνομίας κατά μαζικής εκστρατείας σεξουαλικής εκβίασης

Ισπανία: Μέτρα της αστυνομίας κατά μαζικής εκστρατείας σεξουαλικής εκβίασης

Για μια μαζική εκστρατεία σεξουαλικής εκβίασης προειδοποιεί η ισπανική αστυνομία, ονομάζοντας τα περιστατικά ως «sextortion».

Για μια μαζική εκστρατεία σεξουαλικής εκβίασης προειδοποιεί η ισπανική αστυνομία, ονομάζοντας τα περιστατικά ως «sextortion».

Ο εκβιασμός γίνεται μέσω αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους αποδέκτες οι οποίοι εκβιάζονται ότι θα εκτεθούν οι υποτιθέμενες επισκέψεις τους σε πορνογραφικές ιστοσελίδες αν δεν πληρώσουν.

«Οι δράστες στέλνουν ένα email με το οποίο δίνουν ένα προσωπικό password, το οποίο ανήκει στον στόχο και το οποίο προφανώς είχε υποκλαπεί πριν από πολλά χρόνια μέσω μαζικής κυβερνοεπίθεσης ή ισχυρίζονται ότι ο υπολογιστής του χρήστη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι δράστες υποστηρίζούν «ότι έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες ή βίντεο ερωτικού περιεχομένου του χρήστη, οι οποίες ελήφθησαν μέσω της webcam του υπολογιστή όταν ο χρήστης επισκεπτόταν πορνογραφικές ιστοσελίδες και ζητούν να τους καταβληθούν χρήματα σε bitcoin ή σε άλλο εικονικό νόμισμα εντός 24ώρου προκειμένου να μη τις δημοσιοποιήσουν».

Οι δράστες ζητούν 400 έως 2.900 δολάρια, απειλώντας τα θύματα τους ότι θα στείλουν τα βίντεο αυτά στα «αγαπημένα πρόσωπα» των θυμάτων τους αν δεν τους καταβάλλουν τα χρήματα.

Η αστυνομία πρότεινε σε όσους πέφτουν θύματα αυτής της απάτης να παραμένουν ψύχραιμοι και να αρνούνται να πληρώσουν γιατί οι εκβιαστές συνήθως μπλοφάρουν και δεν έχουν βίντεο στην κατοχή τους καθώς οι υπολογιστές δεν έχουν συνήθως παραβιαστεί.

Επίσης έχει δημιουργηθεί μια ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση γι αυτού του είδους τις απόπειρες εκβίασης και δέχεται περίπου 100 μηνύματα την ημέρα για πιθανά κρούσματα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024