Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόσι ντε Πάλμα : Μια καμαριέρα, πραγματική κυρία

Ρόσι ντε Πάλμα : Μια καμαριέρα, πραγματική κυρία

Η «Κυρία από τύχη» («Madame») είναι η ιστορία μιας καμαριέρας πλουσίων Αμερικανών στο Παρίσι, που αναγκάζεται από την κυρία της να παραστήσει την αριστοκράτισσα, με αποτέλεσμα να μπλέξει σε έναν κυκεώνα προβλημάτων αφού κάποιος πλούσιος την ερωτεύεται

Η ανάλαφρη αλλά την ίδια ώρα και κάπως στενάχωρη (λόγω θέματος) ταινία «Κυρία από τύχη» («Madame») που θα παίζεται στις αίθουσες από την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Αυγούστου, είναι η ιστορία μιας καμαριέρας πλουσίων Αμερικανών στο Παρίσι, που αναγκάζεται από την κυρία της να παραστήσει την αριστοκράτισσα, με αποτέλεσμα να μπλέξει σε έναν κυκεώνα προβλημάτων αφού κάποιος πλούσιος την ερωτεύεται.

Η’ μήπως τελικά ερωτεύεται τον τίτλο της;

Η καμαριέρα της ταινίας δεν είναι άλλη από την Ισπανίδα ηθοποιό Ρόσι Ντε Πάλμα, η οποία έγινε cult φιγούρα στις ταινίες του Πέδρο Aλμοδόβαρ («Γυναίκες στα πρόθυρα Νευρικής Κρίσης», «Κίκα» κ.α.) και αργότερα στάθηκε πολύ καλά και χωρίς την βοήθεια του Ισπανού auteur. Την είδαμε προσφάτως στην ισπανική κωμωδία «Κηδεία είναι θα περάσει» και από τις στις 13 Σεπτεμβρίου θα παίζεται μια ακόμη ταινία της το «Ωραίο Μου Διαζύγιο».

Η Ντε Πάλμα είναι η ψυχή της ταινίας «Κυρίας από τύχη» που σκηνοθέτησε η Αμάντα Στερ. Όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα στο in.gr η εταιρία διανομής Feelgood Entertainment, η ηθοποιός υποδύεται με γνήσια ευαισθησία την φτωχή μετανάστρια, η οποία έχοντας παρασυρθεί από τον ονειρικό κόσμο της Μοντέρνας Σταχτοπούτας (στον οποίο ποτέ δεν ζήτησε να ενταχθεί) δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι τα αγνά συναισθήματά της μπορεί να την οδηγήσουν στην παγίδα του πόνου.

Σύμφωνα με την σκηνοθέτρια η ταινία προέκυψε κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας με τον ψυχαναλυτή της. «Στη ζωή, καμιά φορά νιώθεις ότι δεν είσαι στο σωστό μέρος, ότι δεν ταιριάζεις ακριβώς στο κόσμο που ζεις» λέει η Στερ. «Νιώθεις, με άλλα λόγια, σαν απατεώνας.» Η ίδια ένιωσε αυτό ακριβώς το συναίσθημα έντονα όταν ήταν παιδί. Ο πατέρας της είχε μόλις παντρευτεί για δεύτερη φορά μία γυναίκα πολύ πιο πλούσια από εκείνον και ξαφνικά, από τις διακοπές με τους παππούδες της η μικρή Αμάντα βρέθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα.

«Όλη μου η ζωή ήταν αφιερωμένη στο διάβασμα, με σκοπό να βελτιώσω τον εαυτό μου και να γίνω πιο έξυπνη. Και ξαφνικά, βρέθηκα σε έναν κόσμο κενό, όπου κυριαρχούσε το χρήμα. Στα δείπνα αυτά, ένιωθα ότι είμαι η υπηρέτρια. Οπότε μπορεί ο χαρακτήρας της Μαρίας, που υποδύεται η Ρόσι Ντε Πάλμα, να είναι μία εκδοχή της εφηβείας μου».

Το διεθνές καστ της ταινίας περιλαμβάνει τον Αμερικανό Χάρβεϊ Καιτέλ και την Αυστραλέζα Tόνιο Κολέτ (παίζουν το ζευγάρι πλουσίων) και τον Ιρλανδό Μάικλ Σμάιλι.

Αν και αργεί κάπως να «πάρει μπροστά», από την μέση και μετά, όταν η Στερ προσηλώνεται στην ηρωίδα της καμαριέρας, η ταινία σε κερδίζει με το πικρό χιούμορ της και τον ώριμο σχολιασμό της κοινωνικής ανισότητας που επικρατεί στην ιστορία.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024