Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Η Άγκυρα δεν έχει προσφύγει για οικονομική βοήθεια

ΔΝΤ: Η Άγκυρα δεν έχει προσφύγει για οικονομική βοήθεια

«Δεν έχουμε λάβει καμία ένδειξη από τις τουρκικές αρχές ότι σκέφτονται να υποβάλλουν αίτημα για οικονομική βοήθεια»

Η Άγκυρα δεν έχει απευθυνθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπός του ΔΝΤ, Ράντα Ελναγκάρ.

«Δεν έχουμε λάβει καμία ένδειξη από τις τουρκικές αρχές ότι σκέφτονται να υποβάλλουν αίτημα για οικονομική βοήθεια» δήλωσε η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η ίδια πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν σχολιάζει για την απότομη πτώση της τουρκικής λίρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ δεν τοποθετείται για τις καθημερινές διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική λίρα έχει κατρακυλήσει σε νέο ιστορικό χαμηλό, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για διπλασιασμό των δασμών στις τουρκικές εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, με την οικονομική κρίση να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, η ισοτιμία της τουρκικής λίρας ανερχόταν σε 6,6115 για ένα δολάριο στις 16.35 ώρα Ελλάδας και βρέθηκε στο 6,87 μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τους συμπολίτες του να ανταλλάξουν τα ξένα νομίσματα που έχουν στην κατοχή τους για να στηρίξουν την τουρκική λίρα, λέγοντας ότι πρόκειται για «εθνική μάχη» στον «οικονομικό πόλεμο», που έχει κηρυχθεί, όπως υποστήριξε, στην Τουρκία.

«Αν έχετε δολάρια, ευρώ ή χρυσό στο προσκέφαλό σας, πηγαίνετε στις τράπεζες για να τα ανταλλάξετε με τουρκικές λίρες. Είναι μια εθνική μάχη» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Μπαϊμπούρτ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024