Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ονειρεύονται μήπως την Ανατολική Γερμανία;

Ονειρεύονται μήπως την Ανατολική Γερμανία;

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Μίλτος Τεντόγλου τιμούν την χώρα και δικαίως αισθάνονται υπερήφανοι για το γεγονός ότι προσφέρουν κάποια χαρά στους Ελληνες

Αναμφισβήτητα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τους αθλητές, οι οποίοι κατακτούν μετάλλια και διακρίνονται στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Μίλτος Τεντόγλου τιμούν την χώρα και δικαίως αισθάνονται υπερήφανοι για το γεγονός ότι προσφέρουν κάποια χαρά στους Ελληνες.

Καλά κάνουν δε και το υπογραμμίζουν στις δηλώσεις τους.

Το θέμα είναι ότι για μία ακόμη φορά, η πολιτική ηγεσία της χώρας επιδεικνύει εντυπωσιακά αντανακλαστικά και σπεύδει εν ριπή οφθαλμού να εκδώσει συγχαρητήριες ανακοινώσεις για τους αθλητές.

Μακάρι να ήταν τόσο γρήγοροι στις αντιδράσεις τους και για άλλα ζητήματα.

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έως τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό και τους περισσότερους πολιτικούς παράγοντες, η ταχύτητα με την οποία συντάχθηκαν και εκδόθηκαν οι ανακοινώσεις είναι εντυπωσιακή.

Πλην όμως, ελάχιστα έχουν συμβάλλει όλοι αυτοί και το ελληνικό κράτος στην επιτυχία των αθλητών.

Αυτή δεν οφείλεται σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης του αθλητισμού στην χώρα, ούτε σε πόρους του ελληνικού κράτους.

Είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας, θυσίας και στήριξης από άλλες πηγές.

Και υπό αυτήν την έννοια, ίσως να πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα περί του ότι μοναδική δυνατότητα προόδου σε αυτήν την χώρα μπορεί να υπάρξει μέσα από προσωπικές πρωτοβουλίες, επιθυμίες, προσπάθειες και θυσίες.

Πάντως, η πιο χαριτωμένη (και φλύαρη ίσως…) από τις ανακοινώσεις για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών εκδόθηκε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Περιείχε συγκίνηση και πολιτική και μία απόπειρα διασύνδεσης της αθλητικής επιτυχίας με την χώρα ολόκληρη – όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείγμα ασυναγώνιστο, ειδικώς αν λάβει κάποιος υπόψη του και το ιδιότυπο συντακτικό….

Μεταξύ των άλλων αναφερόταν στην ανακοίνωση αυτή: «Οι κορυφαίες αυτές επιτυχίες των νεότερων αθλητών μας αποτελούν ένα μεγάλο κατόρθωμα τη στιγμή που η χώρα μας προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Σε αυτό το περιβάλλον, όλοι και όλες που πετύχατε αυτές τις μεγάλες διακρίσεις, θα πρέπει να αισθάνεστε διπλά υπερήφανοι. Παρόλο (sic) τις αντιξοότητες που συναντήσατε, καταφέρατε να κατακτήσετε την κορυφή αλλά και να μας εμπνεύσετε.

Η αισιοδοξία, η τόλμη και το πείσμα σας αποτελεί για εμάς τον οδηγό στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να οικοδομήσουμε ένα σύστημα όπου η πρόσβαση στην άθληση για όλους και για όλες θα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και, ταυτόχρονα, τον τελικό σκοπό».

Είναι πράγματι μία καλή ανακοίνωση.

Θα μπορούσε να έχει εκδοθεί και σε άλλες εποχές από την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας…

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024