Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη : Δεκάδες θύματα από επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε παιδιά

Υεμένη : Δεκάδες θύματα από επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε παιδιά

Συνολικά 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τα 29 είναι παιδιά, ενώ πάνω από 60 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Δεκάδες παιδιά, νεότερα των 15 ετών, σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση που σημειώθηκε εναντίον ενός λεωφορείου στη βόρεια Υεμένη, όπως έκανε γνωστό η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό ότι συνολικά 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τα 29 είναι παιδιά, ενώ πάνω από 60 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Ο συνασπισμός διεθνών δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, που επιχειρεί στην Υεμένη στηρίζοντας τις δυνάμεις του προέδρου Άμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, επισήμανε ότι διεξήγαγε μια «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση».

«Οι σοροί 29 παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών» διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά, που λειτουργεί με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεταφέρθηκαν εκεί και «48 τραυματίες, μεταξύ αυτών 30 παιδιά», ανέφερε η ανθρωπιστική οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ωστόσο ο αριθμός δεν είναι οριστικός και αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένου των σοβαρών τραυμάτων που φέρουν τα θύματα.

«Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια των συρράξεων» τονίζει η ICRC.

«Και πάλι, πολλά παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ένα σχολικό λεωφορείο στοχοθετήθηκε σε μια επίθεση στη βόρεια Υεμένη. Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών. Άραγε ο κόσμος πραγματικά χρειάζεται να βλέπει περισσότερα αθώα παιδιά να σκοτώνονται για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον σκληρό πόλεμο στην Υεμένη;» είπε ο διευθυντής του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (Unicef) για τη Μέση Ανατολή Γκέερτ Κάπελερ.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024