Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κατηγορία στα Όσκαρ προκαλεί αντιδράσεις

Νέα κατηγορία στα Όσκαρ προκαλεί αντιδράσεις

Η προσπάθεια των διοργανωτών να καταστήσουν την τελετή απονομής των βραβείων πιο ελκυστική στους τηλεθεατές αντιμετωπίζεται αρνητικά από τους καλλιτέχνες

Βλέποντας τα νούμερα τηλεθέασης να πέφτουν κάθε χρόνο όλο και πιο χαμηλά, η Ακαδημία αποφάσισε να εισάγει μια σειρά από αλλαγές στην τελετή απονομής των Όσκαρ, προκειμένου να συγκρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών.

Η αλλαγή που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις φαίνεται να είναι αυτή για τη θεσμοθέτηση νέας κατηγορίας: «Πιο δημοφιλής ταινία».

Η ιδέα προκάλεσε αμέσως τις αντιδράσεις παραγόντων του Χόλιγουντ, που δεν δίστασαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους μέσω Twitter.

«Η κινηματογραφική βιομηχανία πέθανε σήμερα» πόσταρε ο ηθοποιός Ρομπ Λόου.

«Επιτέλους, τα Όσκαρ θα δώσουν ένα άγαλμα με βάση τη δημοφιλία, έτσι ώστε τα «καημένα» τα βουνά χρημάτων του box office να μην είναι πλέον μοναχικά» ανάρτησε ο ηθοποιός και συγγραφέας  Άντυ Ρίχτερ.

Ωστόσο η θεσμοθέτηση αυτής της νέας κατηγορίας δεν είναι η μόνη αλλαγή που η Ακαδημία εξετάζει. Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν και με τη διάρκεια του show, καθώς ο χρόνος της τελετής θα συρρικνωθεί στις 3 ώρες. Παράλληλα, προκειμένου να χωρέσουν και οι 24 κατηγορίες, ορισμένες απονομές (τεχνικών βραβείων φωτισμού, ήχου κλπ) θα γίνονται κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων και θα προβάλλονται αργότερα μονταρισμένες.

Ούτε αυτή η αλλαγή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, καθώς μέλη του κλάδου επεξεργασίας ταινιών εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι αποτελεί ένδειξη υποτίμησης της τεχνικής διάστασης των ταινιών.

Σημείωναν, δε, ότι οι τεχνικές κατηγορίες δεν είναι ο λόγος που η τελετή είναι μακροσκελής, αλλά οι πολιτικές ή άλλες μακροσκελείς τοποθετήσεις των σταρ ή ακόμη και τα μουσικά «διαλείμματα» με καλεσμένους τραγουδιστές.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024