Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Στις 20 Αυγούστου ο Τσίπρας, αντί για φιέστες, να προκηρύξει εκλογές

Μητσοτάκης: Στις 20 Αυγούστου ο Τσίπρας, αντί για φιέστες, να προκηρύξει εκλογές

«Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές. Και μετά από 4 εβδομάδες να αποφασίσει ο λαός» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας δριμεία και εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση

«Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, έξοδος από το πρόγραμμα, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές. Και μετά από 4 εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας δριμεία και εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση.

«Σήμερα, εδώ που έχουμε φτάσει, η χώρα σέρνεται μέσα σε ένα νέφος τοξικότητας, καχυποψίας και κατάθλιψης» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται μια δραστική επανεκκίνηση που μόνο με εκλογές μπορεί να γίνει σήμερα πια, και μια μεγάλη, πλατειά πλειοψηφία».

Προλαβαίνοντας τις αντιδράσεις ότι εκμεταλλεύεται την τραγωδία για να επαναφέρει αίτημα εκλογών, θυμίζει ότι τις ζητά εδώ και δύο χρόνια και τονίζει ότι «όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλύτερα. Πάνε χειρότερα. Και σήμερα, εδώ που βρισκόμαστε, όλοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται μία επανεκκίνηση».

Το ζήτημα είναι οι εκλογές «να γίνουν μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχουμε το περιθώριο για άλλο χαμένο χρόνο. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, η κυβέρνηση είναι ανίκανη να τα αντιμετωπίσει» τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην Athens Voice ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τι πραγματικά μπορεί να περιμένει κανείς από αυτήν την κυβέρνηση τους επόμενους 9, 12 μήνες, αν υποθέσουμε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της; Θα σας πω τι θα περιμέναμε, εάν συμβεί αυτό. Μεγαλύτερη τοξικότητα, μεγαλύτερη πόλωση, περισσότερο δηλητήριο. Εδώ το είδαμε πάνω σε αυτήν την κρίση, δεν θα το δούμε μέχρι τις εκλογές; Άρα, η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης θα πάει στο κόκκινο. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και διαιώνιση μιας τραγικής επιχειρησιακής ανικανότητας. Η χώρα δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από τον κύριο Τσίπρα» ούτε από τους υπουργούς του, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στην εθνική τραγωδία, ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποιεί σκληρά λόγια κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κυνισμό και άθλια απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μιας μεγάλης τραγωδίας».

Επαναλαμβάνει ότι «δεν αντιλαμβάνομαι την αφηρημένη ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πολιτικό προϊστάμενο της Κυβέρνησης, από τον Πρωθυπουργό. Τι σημαίνει ‘αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη’; Όταν την ανέλαβε, δεν έκανε απολύτως τίποτα» για να προσθέσει ότι παραιτήσεις και αποπομπές ήρθαν αργότερα και κάτω από τη μεγάλη πίεση της κοινής γνώμης.

Όσο αυξάνει το χάσμα του κ. Τσίπρα με την κοινωνία «τόσο εντείνεται η αλαζονεία του. Και αυτό είναι ασυγχώρητο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας στο Λαύριο κατά της άναρχης δόμησης και των αυθαίρετων κτισμάτων το σχόλιο του κ. Μητσοτάκη είναι ότι «ο κ. Τσίπρας παραβιάζει ανοικτές θύρες» λέγοντας ότι ο ίδιος έχει πει δημοσίως εδώ και μια δεκαετία ότι πρέπει να γίνουν κατεδαφίσεις.

Αντίθετα το ερώτημα για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι «γιατί ο κ. Τσίπρας δεν το έκανε, εδώ και 3,5 χρόνια που κυβερνάει;»

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης επανέρχεται στο ζήτημα του νέου γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι αν ο κ. Τσίπρας είχε διδαχθεί από αυτήν την τραγωδία θα έπρεπε να «κάνει πραγματικά μια προσπάθεια να επιλέξει -αν είναι δυνατόν και με διακομματική συναίνεση- ένα πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επιχειρησιακής επάρκειας.»

» Αντ’ αυτού, επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα έχει ένα γκρίζο παρελθόν σε εξοπλιστικά προγράμματα. Έμαθε άραγε τίποτα ο κ. Τσίπρας από όλα αυτά τα τραγικά τα οποία έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες; Φοβάμαι πως όχι. Άρα, τα κροκοδείλια δάκρυα και η δήθεν προσπάθεια να μας πει ότι κάτι αλλάζει, δεν επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις επιλογές τις οποίες κάνει».

Δεν σώζεται ούτε με ανασχηματισμό, ούτε με παροχές στη ΔΕΘ

Ο κ. Μητσοτάκης προεξοφλεί δε ότι την κυβέρνηση δεν μπορεί να την σώσει ούτε ο ανασχηματισμός, ούτε φυσικά οι όποιες εξαγγελίες παροχών στη ΔΕΘ.

Ο ανασχηματισμός «θα γίνει μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Έχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ήρθε η ώρα να φύγει» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά δε με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αφού υπενθυμίζει ότι η ΝΔ ουδέποτε ψήφισε για μείωση συντάξεων το 2019 και του αφορολογήτου, μέτρα τα οποία ακούγεται ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια προκειμένου να αποφύγει την εφαρμογή τους ο κ. Μητσοτάκης τονίζει:

«Ας μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη των Ελλήνων- τι είναι η ΔΕΘ; Μετά από δέκα χρόνια κρίσης μια ευκαιρία για να πάμε να εξαγγείλουμε πάλι παροχές και επιδόματα; Αυτό χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα; Ή ένα τολμηρό σχέδιο ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού, που εμφανώς είναι διαλυμένος, επανεκκίνησης της οικονομίας με τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων; […] Δηλαδή, πιστεύει κανείς ότι πραγματικά μπορεί να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα παραμονής στην εξουσία ή κάποιους πόντους στις δημοσκοπήσεις εξαγγέλλοντας σήμερα ένα νέο πλαίσιο παροχών;»

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024