Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τροφές για υγιή και δυνατά νύχια

Τροφές για υγιή και δυνατά νύχια

Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, αλλά αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα νύχια σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τα νύχια σας είναι μικρές ασπίδες που προστατεύουν τα χέρια και τα πόδια σας από τραυματισμούς και μολύνσεις. Τα προβλήματα των νυχιών, όπως η αργή ανάπτυξη, η εύθραυστη σύνθεση και τα σημάδια μπορεί να μαρτυρούν διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία χρειάζονται θεραπεία.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η σωστή διατροφή μπορεί να κρατήσει τα νύχια σας υγιή και δυνατά. Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, αλλά αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα νύχια σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, ειδικά το κατσικίσιο, το τυρί και το γιαούρτι, μπορούν να συμβάλουν στη φυσιολογική ανάπτυξη και δομή των νυχιών.

Το κλειδί βρίσκεται στον συνδυασμό των θρεπτικών συστατικών της βιοτίνης και του ασβεστίου. Η βιοτίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η οποία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Οστεοπαθητικό Κολέγιο Δερματολογίας, μπορεί να περιορίσει τα εύθραυστα νύχια. Το ασβέστιο είναι επίσης ευεργετικό για την ανάπτυξη των νυχιών.

Κρέας και θαλασσινά

Ο σίδηρος και η πρωτεΐνη που περιέχονται σε πολλά κρέατα και θαλασσινά, μπορούν να κάνουν τα νύχια σας υγιή και δυνατά.

Μια συνθήκη που ονομάζεται κοιλονυχία μπορεί να εμφανιστεί αν έχετε αναιμία λόγω ανεπάρκειας σιδήρου. Η κοιλονυχία κάνει τα νύχια ανεστραμμένα, σαν κουτάλι, πολύ μαλακά και εύθραυστα.

Τα πουλερικά, το μοσχάρι, ο τόνος, τα στρείδια, τα καβούρια, οι γαρίδες και το χοιρινό κρέας είναι καλές πηγές σιδήρου.

Τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μπορούν να δυναμώσουν τα νύχια σας.

Το τόφου είναι ένα χορτοφαγικό προϊόν πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Φασόλια και φακές

Τα φασόλια και οι φακές, λόγω των υψηλών επιπέδων πρωτεΐνης και σιδήρου που έχουν, αποτελούν χορτοφαγικές επιλογές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη φυσιολογική ανάπτυξη των νυχιών.

Η σόγια, οι γίγαντες, οι φακές, τα μαυρομάτικα φασόλια αποτελούν επίσης εξαιρετική βοήθεια για τα νύχια σας.

Πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μαρούλι, περιέχουν σίδηρο και ασβέστιο, και είναι σημαντικό κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής για δυνατά νύχια.

Το μπρόκολο, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο και αποτελούν μια καλή, μη γαλακτοκομική επιλογή για να αυξήσετε την πρόσληψη του ασβεστίου.

Ξηροί καρποί και δημητριακά

Μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα νυχιών που συνδέονται με τη αναιμία τρώγοντας τροφές ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς που περιέχουν σίδηρο και βιοτίνη.

Πολλά δημητριακά είναι ενισχυμένα με σίδηρο, ακόμα και με ασβέστιο. Έτσι, αποτελούν μια καλή εναλλακτική πηγή σιδήρου, η οποία δεν περιλαμβάνει την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Τα φιστίκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιοτίνη σύμφωνα με έκθεση του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.

Η βρώμη και το ψωμί ολικής άλεσης αποτελούν υγιεινές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε σίδηρο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024