Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γέλια στο μνημόσυνο…

Γέλια στο μνημόσυνο…

Από τον αριστερό Παπαδημούλη που δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά στον Κουβέλη που βιάζεται να βγούμε από το μνημόνιο

Δεν κρατιούνται, δεν μπορούν να κρυφτούν. Αποκαλύπτονται πλέον καθημερινώς και εκτίθενται διαρκώς.

Πρέπει να αφεθούν να το κάνουν ανενόχλητοι – όχι ότι τους ενοχλεί και κανείς, εδώ που τα λέμε.

Η καταμέτρηση και ταυτοποίηση νεκρών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, δύο εβδομάδες μετά την συμφορά στο Μάτι και ο ένας βλέπει σχέδιο αποδόμησης του Τσίπρα, ενώ ο άλλος πανηγυρίζει προκαταβολικά για την έξοδο από το Μνημόνιο, τόσο που στενοχώρια δεν χωρεί στην καρδιά του την αριστερή.

Δύο από τους πάλαι ποτέ συντρόφους της τάχα μου «καλής» Αριστεράς, σαν συνεννοημένοι πρωί πρωί την Τετάρτη, έδωσαν ρεσιτάλ.

Ο ένας ο Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε μία από τις γνωστές, καταλυτικές και βαρύγδουπες παρεμβάσεις του στο twitter: «Το σχέδιο «αποδομείστε τον Αλέξη Τσίπρα» που έχει ενορχηστρώσει και υλοποιεί η ΝΔ, με τη στήριξη φιλικών ΜΜΕ και συναφών συμφερόντων, θα εξελιχθεί σε ένα ακόμη μπούμερανγκ εναντίον της ΝΔ και του ενορχηστρωτή Κ. Μητσοτάκη. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!», έγραψε. Πρέπει να το σκεφτόταν όλο το βράδυ ή να το κουβέντιαζε με τίποτε συντρόφους σε καμιά ταβέρνα. Το έχει πιάσει το νόημα και το πνεύμα. Ο λαός με αυτό ξυπνάει και κοιμάται σήμερα. Με το τι σημαίνει δεξιά…

Ο άλλος, ο Φώτης Κουβέλης, ήλθε και το έκανε καλύτερο. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι νεκροί στο Μάτι και τα καμένα σπίτια είναι κάτι σαν παράπλευρες απώλειες και ότι όλοι μαζί θα χαρούμε, γιατί σε λίγες μέρες βγαίνουμε από τα μνημόνια

«Αντιλαμβάνομαι τον ανθρώπινο πόνο», λέει, αλλά: «Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου, η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οκτώ μνημονιακών ετών εξέρχεται. Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία δόση των 15 δισ. Διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για χρόνια. Ε, όλα αυτά δεν είναι δυνατόν κανείς να τα αποσιωπά, να τα βάζει στο περιθώριο».

Τεράστιο γεγονός πράγματι, έστω και αν δεν έχει γίνει ακόμη. Μόνο που οι άλλοι θα κάνουν εκείνες τις ημέρες μνημόσυνα για τα 40μερα των νεκρών τους και άντε να τους εξηγήσεις τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνουν…

Μία καλή ιδέα θα ήταν να πάει ο Παπαδημούλης να τους μιλήσει για το τι σημαίνει δεξιά. Και να τους πει καμιά καλή κουβέντα για τον Τσίπρα, που τον αποδομεί τον καημένο ο Μητσοτάκης.

Και μετά να τους πει τι σημαίνει αριστερά. Μπορεί τότε να γελάσει κάπως το χειλάκι τους…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024