Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Joel Robuchon : Πέθανε ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Μισελέν

Joel Robuchon : Πέθανε ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Μισελέν

Ο γάλλος σεφ Joel Robuchon έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Τι δήλωσε ο Γκόρντον Ράμσεϊ, που τον είχε ως μέντορα.

O Joel Robuchon, ένας από τους διασημότερους σεφ παγκοσμίως, βραβευμένος με τα περισσότερα αστέρια της γαστρονομίας, πέθανε σήμερα σε ηλικία 73 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Ονομάστηκε δικαίως «σεφ του αιώνα» αφού είχε κερδίσει 31 αστέρια Μισελέν ενώ είχε δεκάδες εστιατόρια σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Τόκιο, η Μπανγκόκ, η Σαγκάη, το Μονακό και το Λας Βέγκας.

Ήταν γνωστός για τα πλούσια πιάτα του που όμως δεν χαρακτηρίζονταν από τις υπερβολές της γαλλικής κουζίνας, καθώς χρησιμοποιούσε λίγα συστατικά και είχε υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος.

«Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι η αλήθεια είναι: όσο πιο απλό είναι το φαγητό, τόσο πιο εξαιρετικό μπορεί να γίνει» είχε δηλώσει ο γάλλος σεφ στο Business Insider το 2014.

«Χάσαμε τον θεό των Μισελέν. Τον πιο βραβευμένο σεφ του κόσμου. Μας κρατούσε όλους σε εγρήγορση! Ακόμα και όταν κοιμόμασταν! Ευχαριστούμε σεφ, ο Θεός να σε ευλογεί» έγραψε στο instagram ο Γκόρντον Ράμσεϊ ως φόρο τιμής στον μέντορά του.

«Τα αστέρια του αστράφτουν με όλη τη λάμψη τους. Ο Joel Robuchon έσβησε σήμερα, αλλά τα 32 του αστέρια Μισελέν λάμπουν στον αστερισμό της γαλλικής γαστρονομίας. Το όνομά του και το στιλ του ενσαρκώνουν τη γαλλική κουζίνα σε όλο τον κόσμο, συμβολίζουν την τέχνη της ζωής, την αξίωση για καλή δουλειά και δηλώνουν τον πλούτο των παραδόσεων μας» ήταν η αντίδραση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Joel Robuchon γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1945 στο Πουατιέ της δυτικής Γαλλίας. Ο πατέρας του ήταν οικοδόμος. Ο νεαρός Joel αρχικά σκεφτόταν να γίνει κληρικός.  Ωστόσο στην πορεία ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική και σε ηλικία 15 ετών μπήκε στον κόσμο της γαστρονομίας ξεκινώντας να δουλεύει σε εστιατόρια.

Παρουσίασε πολλές γαστρονομικές εκπομπές στη γαλλική τηλεόραση και ήταν ο επίσημος σεφ του Euro 2016 στη Γαλλία.

Ο θάνατος του Joel Robuchon είναι μεγάλο πλήγμα για τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, ειδικά μετά και τις απώλειες στις αρχές της χρονιάς του Πολ Μποκίζ και τον Ιούνιο του Αντονι Μπουρντέν.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024