Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο σύντροφός μου θέλει να πάμε διακοπές στην Σαντορίνη

Ο σύντροφός μου θέλει να πάμε διακοπές στην Σαντορίνη

Αλλά αν χωρίσουμε;

Αυτός δεν είναι ο αστικός μύθος για το όμορφο αυτό νησί; Ότι όποιος πήγε εκεί διακοπές με ταίρι, γύρισε μόνος του κλαίγοντας και τρώγοντας ηλιόσπορους; Ότι πας εκεί όταν είσαι ένα βήμα πριν το γάμο και καταλήγεις να βγάζεις φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα με όλους τους Ασιάτες που έκαναν τόσες ώρες ταξίδι για να το ‘χαζέψουν’;

Δεν είναι σωστό να έχεις παρωπίδες και να ακυρώνεις ένα νησί επειδή έχει βγει μία ψευτοφήμη που όποιος την έβγαλε, ήταν επειδή ζηλεύει τα αγαπημένα ζευγάρια. Εγώ στη θέση σου θα προβληματιζόμουν πολύ περισσότερο για το ότι δεν θα βρεις ποτέ έναν ίσκιο να ξαποστάσεις και θα πάθεις αφυδάτωση σαν τα κακόμοιρα τα γαϊδουράκια που κουβαλούν κάθε τουρίστα που νομίζει ότι τα ζώα είναι σαν τα συγκρουόμενα του λούνα παρκ.

Μήπως πιστεύεις σε προκαταλήψεις εν γένει και τις αφήνεις να εισχωρήσουν στη σχέση σου; Είσαι από εκείνες που δεν περνούν κάτω από σκάλες, τρέχουν αλαφιασμένες όταν βλέπουν μαύρη γάτα και κλείνουν το ψαλίδι όταν ανοίγει; Κάνεις το σταυρό σου κάθε φορά που περνάς έξω από εκκλησία και φτύνεις τον κόρφο σου όταν μαθαίνεις για κάποιο θάνατο; Αν έχεις απαντήσει ναι στα περισσότερα από τα παραπάνω, τότε μην πας στη Σαντορίνη. Ή, ακόμα καλύτερα, αγνόησε αυτές τις χαριτωμένες προκαταλήψεις και ζήσε τη ζωή σου. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι κακό.

Αν πας στην Σαντορίνη και γυρίσεις χωρισμένη, δεν ευθύνεται το ηφαίστειο ή η κακή ενέργεια του νησιού. Η σχέση σας είναι. Άρα μήπως φοβάσαι κάτι βαθύτερο που φοβάσαι να παραδεχθείς στον ίδιο σου τον εαυτό; Μήπως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και απλά φοβάσαι ότι θα επιβεβαιωθείς; Ρωτάω γιατί αν είναι αυτό το σενάριο, μην χαλάσεις λεφτά χωρίς λόγο. Αν τα πράγματα οδεύουν προς τα εκεί, μην φύγεις ψυχαναγκαστικά για διακοπές. Αν δεν το συζητήσετε, αν δεν πεις αυτά που σε προβληματίζουν, το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσετε λίγες μέρες με μία ένταση που κοχλάζει. Η σχέση πρέπει να διέπεται από ειλικρίνεια και οικειότητα. Αν ανησυχείς ή θέλεις να χωρίσεις αλλά δεν τολμάς να το πεις ούτε σε εσένα, ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλογο με τον εαυτό σου. Όταν πρέπει να πάρουμε μία απόφαση και να διαλέξουμε αλλά δεν το τολμάμε, έρχονται οι συνθήκες και μας βρίσκουν τη λύση.

Και τι έγινε; Καλοκαίρι είναι και ας συνδυάσουμε το χωρισμό με μία βουτιά στη θάλασσα. Αν πάλι δεν χωρίσεις, θα είσαι η πρώτη (μάλλον όχι) που λύνει τα μάγια και ξορκίζει το κακό του κατά τα άλλα πανέμορφου νησιού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024