Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυσαρέσκεια στην Τουρκία για τη μη έκδοση του δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά

Δυσαρέσκεια στην Τουρκία για τη μη έκδοση του δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά

«Η Ελλάδα που στο παρελθόν προστάτευε τον τρομοκράτη Οτσαλάν, τώρα δίνει προστασία σε καταζητούμενους από τη χωρά μας και αγνοεί δικαστικές αποφάσεις για την έκδοση τους» τονίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι

Νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δημιουργεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μην εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση του δημοσιογράφου και ιστορικού Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία, όπως φαίνεται από την οργισμένη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα που στο παρελθόν προσέφερε καταφύγιο στον αρχηγό του PKK Οτσαλάν, σήμερα δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται από την Τουρκία και με μεγάλη ευκολία αγνοεί δικαστικές αποφάσεις για την έκδοση τους» τονίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ακσόι καλεί την Ελλάδα «να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας» και «να εφαρμόσει τα σύγχρονα δεδομένα της δικαιοσύνης».

«Η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, για τον οποίο η Ιντερπόλ έχει εκδόσει κόκκινο συναγερμό, εμποδίστηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος παρά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης υπέρ της έκδοσή του στην Τουρκία.  Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η παραδοσιακή στάση της ελληνικής πολιτικής τάξης ενάντια στη χωρά μας παραμένει ίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε επίσημη απάντησή του σε σχετικό ερώτημα για την μη έκδοση του Καγιά.

«Η Ελλάδα που στο παρελθόν προσέφερε καταφύγιο στον αρχηγό του PKK Οτσαλάν, σήμερα δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται από την Τουρκία και με μεγάλη ευκολία αγνοεί δικαστικές αποφάσεις για την έκδοση τους» προσθέτει και καταλήγει:

«Η Ελλάδα καλείται να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εφαρμόσει τα σύγχρονα δεδομένα της δικαιοσύνης».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024