Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρατόμησαν τους αρχηγούς ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής

Καρατόμησαν τους αρχηγούς ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής

Συνεχίζονται οι αποπομπές αξιωματούχων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής αποπέμφθηκαν το απόγευμα της Κυριακής

Συνεχίζονται οι αποπομπές αξιωματούχων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς, με την κυβέρνηση δύο ημέρες μετά την παραίτηση Τόσκα, να προχωρά στην αντικατάσταση των Αρχηγών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, αποπέμφθηκαν το απόγευμα της Κυριακής επιβεβαιώνοντας τις έντονες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από το πρωί.

Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου.

Οι δύο πρώην αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχαν ενημερωθεί πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ από τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έχει αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο της προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Στην ανακοίνωση δε του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά την αντικατάστασή τους αναφέρεται: «ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Τσουβάλα Κωνσταντίνο και στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Τερζούδη Σωτήριο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν στην Πολιτεία και την προσήλωσή τους στο υπηρεσιακό καθήκον τους».

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την τύχη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, που για τους χειρισμούς του την ημέρα της καταστροφής, αλλά και την «εξαφάνισή» του μετά την ανείπωτη τραγωδία έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο έντονης κριτικής.

Διαβάστε επίσης

Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024