Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο οίκος Burberry αλλάζει λογότυπο

Ο οίκος Burberry αλλάζει λογότυπο

Η διάσημη αγγλική μάρκα ξανασυστήνεται

Ο Βρετανός γραφίστας και σχεδιαστής Peter Saville, γνωστός για τις εικαστικές του δημιουργίες, έχει δημιουργήσει ένα νέο γραφικό αναγνωριστικό για το εμπορικό σήμα Burberry.

Σε συνεργασία με τον επικεφαλή δημιουργό της βρετανικής μόδας και σχεδιαστή του οίκου,  Riccardo Tisci, ο Saville σχεδίασε ένα νέο λογότυπο και ένα μονόγραμμα που γράφει τα γράμματα «TB» – μετά τον ιδρυτή της μάρκας Thomas Burberry.

«Το νέο λογότυπο είναι μια πλήρης αλλαγή βημάτων του οίκου, μια ταυτότητα που μπαίνει στην κληρονομιά της εταιρείας κατά τρόπο που υποδηλώνει τις πολιτιστικές συντεταγμένες του εικοστού πρώτου αιώνα για το τι θα μπορούσε να είναι η Burberry», ανέφερε ο σχεδιαστής.

Θα αντικαταστήσει το λογότυπο της εταιρίας Burberry «Equestrian Knight», το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία ειδών ένδυσης από το 1901. «Ιστορικά, το λογότυπο της Burberry ήταν κατάλληλο για την φύση του παλτού,» πρόσθεσε ο Saville.

The #ThomasBurberry Monogram pattern revealed . #RiccardoTisci #Burberry

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry) στις

«Η Burberry χρειάστηκε μια ταυτότητα που να είναι ρευστή και να μπορεί να περάσει σε όλες τις κατηγορίες που απαιτούνται για μια μεγάλη μάρκα ειδών ένδυσης και αξεσουάρ – κάτι για να ξεπεράσει την προέλευση της εταιρείας χωρίς να την αρνηθεί».

Το νέο μονόγραμμα  θα εμφανιστεί τόσο μεμονωμένα όσο και ως επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Η Burberry ανακοίνωσε τα νέα μέσω της σελίδας του Instagram και θα εμφανιστεί σε λίγο επίσημα στα κανάλια της και στις διαφημιστικές της καμπάνιες.

The #ThomasBurberry Monogram August 2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burberry (@burberry) στις

«Ο Peter είναι μία από τις μεγαλύτερες σχεδιαστικές ιδιοφυΐες της γενιάς μας και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε μαζί για να ξανασχεδιάσουμε τη νέα οπτική γλώσσα του οίκου», δήλωσε ο Tisci.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024