Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσχαράκι αρωματικό με μαϊντανό

Μοσχαράκι αρωματικό με μαϊντανό

Με μαϊντανό, κρασί και σάλτσα αβγολέμονο

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαράκι (ελιά), σε μερίδες, πλυμένο και στραγγισμένο • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για μοσχάρι • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί • 1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο • 7 ματσάκια (περίπου 500 γραμμ.) μαϊντανός, χοντροκομμένος

Για το αβγολέμονο: 2 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια • χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, το μείγμα μπαχαρικών, τον μαϊντανό και ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Στην πορεία ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι.

Αβγολέμονο: Χτυπάμε σε ένα μπολ καλά τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος τον χυμό λεμονιού. Μόλις γίνει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο αβγολέμονο το ζουμάκι της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο, τραγανό ψωμάκι.

Tip

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο κομμάτι του μοσχαριού προτιμάμε, αρκεί να είναι μαλακό και όχι εντελώς άπαχο. Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα και ένα-δύο ποδαράκια αρνίσια.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024