Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φυλακίστηκε για εκβιασμό δημοσιογράφος - «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη

Φυλακίστηκε για εκβιασμό δημοσιογράφος – «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη

Υποδυόταν τον δημοσιογράφο και εκβίαζε ιδιοκτήτρια μονάδας παροχής υγείας ηλικιωμένων

Σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 53χρονος που υποδυόταν τον δημοσιογράφο και εκβίαζε ιδιοκτήτρια μονάδας παροχής υγείας ηλικιωμένων, με αποτέλεσμα να αποσπάσει 20.000 ευρώ.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η ιδιοκτήτρια της Μονάδας, ο 53χρονος παρουσιάστηκε με ψευδώνυμο και απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα επικαλούμενος την δήθεν ιδιότητα του δημοσιογράφου και ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με την λειτουργία της επιχείρησης.

Όπως κατέθεσε πάντως η ανιψιά της αποθανούσης, η οποία γνώριζε τον 53χρονο – είναι σύζυγος φίλης της – η ίδια δεν ήξερε ότι ζήτησε χρήματα, ούτε αξίωσε από την επιχείρηση αποζημίωση για τις άσχημες συνθήκες φύλαξης που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στην κλινική.

Όσο για την δημοσιογραφική ταυτότητα του 53χρονου, αν και προσκομίστηκε έγγραφο από την πολιτική αγωγή ότι δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, ισχυρίστηκε ότι είναι δημοσιογράφος εδώ και 35 χρόνια και ξεκίνησε να εργάζεται ως …Ραδιοπειρατής την δεκαετία του 1980, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Απολογούμενος, ωστόσο, έπεσε σε αντιφάσεις δηλώνοντας ότι πήρε τα προσημειωμένα χρήματα για να τα δώσει στην οικογένεια της θανούσης χωρίς όμως να τον έχει εξουσιοδοτήσει κανείς. Σε άλλο δε σημείο της απολογίας του, μίλησε για «πλεκτάνη σε βάρος του προκειμένου να σταματήσει την έρευνα».

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024