Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποκριτές: Βούτσης - Κουρουμπλής εμπόδιζαν τις κατεδαφίσεις, ο Σπίρτζης «τακτοποιούσε» αυθαίρετα στο Μάτι

Υποκριτές: Βούτσης – Κουρουμπλής εμπόδιζαν τις κατεδαφίσεις, ο Σπίρτζης «τακτοποιούσε» αυθαίρετα στο Μάτι

Κυβερνητική υποκρισία. Σήμερα παίζουν με τις μπουλντόζες ενώ εμπόδιζαν παλιότερα την εφαρμογή του νόμου (έγγραφα)

To κυβερνητικό σόου με τις μπουλντόζες μπήκε ήδη σε εφαρμογή από τη Χαλκιδική και θα συνεχιστεί μέχρι να ξεχαστεί το έγκλημα στο Μάτι. Οι μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα θα γκρεμιστούν για χάρη των καμερών, αυτό που δεν πρόκειται να γκρεμιστεί, όμως, είναι η… μάντρα της υποκρισίας των κυβερνώντων.

Σημερινοί υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρωταγωνιστές των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων που τώρα θέλουν να γκρεμίσουν. Με το νόμο που φέρει την υπογραφή και του υπουργού Σ. Φάμελλου, νομιμοποιήθηκαν σε… τιμή ευκαιρίας ακίνητα με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει και τον φιλοκυβερνητικό τύπο να δηλώνει ότι «το αφεντικό τρελάθηκε». Και μέχρι σήμερα, στα 3 και πλέον χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα χιλιάδες… αυθαίρετα που θα γκρεμίσουν πλήρωναν κανονικά φόρους, δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.

Θυμίζουμε επίσης τι έλεγε ο νυν υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ.

Πρόκειται για συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Εχω ένα σπίτι στο Μάτι, το οποίο δεν είναι στο σχέδιο πόλης. Τι κάνω; Σας είπα επίτηδες μια περιοχή που έχει πολλά αυθαίρετα, ξέρετε τώρα» ρώτησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης τον τότε πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη.

Και ο σημερινός υπουργός αρχίζει να εξηγεί βήμα προς βήμα την διαδικασία νομιμοποίησης του αυθαιρέτου. «Θα συνεννοηθείτε με το μηχανικό σας, θα γίνει μια αυτοψία στο ακίνητο που έχετε, θα γίνει ένας υπολογισμός του προστίμου, και θα υποβάλλετε ηλεκτρονικά τη δηλωση», εξηγούσε, μεταξύ άλλων, ο Σπίρτζης, δίνοντας συμβουλές για μια περιοχή που μετατράπηκε σε κρανίου τόπο και που έγινε το πολιτικό άλλοθι της κυβέρνησης.

Τα αποκαλυπτήρια ήρθαν και με έγγραφα που έδωσε η Νέα Δημοκρατία τα οποία δείχνουν πόσο υποκριτικά λειτουργεί η κυβέρνηση πάνω από τις στάχτες και τους νεκρούς.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό» σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, αποκαλύπτοντας το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Μαξίμου.

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και να αποποιηθεί τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την τραγωδία στο Μάτι, προσπαθώντας να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό, ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο.

Πάνω το έγγραφο με υπογραφή Κουρουμπλή και κάτω αυτό με υπογραφή Βούτση

Στο σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα εντάσσεται και η κατάθεση τροπολογίας δήθεν για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών από τον αρμόδιο Υπουργό, παρόλο που επί τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1.639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης» τονίζει ο κ. Σκρέκας.

Ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ αποκαλύπτει τα όσα έκαναν οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκου Βούτση με ‘εξαιρετικά επείγον’ αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Η Αυγή που πανηγύριζε για την αναστολή

Η Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο Εpsilon έδωσε στη δημοσιότητα τα δύο έγγραφα από το 2015 με τις υπογραφές των τότε υπουργών, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συσκοτίσει την υπόθεση για να κρύψει την ευθύνη της.

Αποδεικνύεται, με τον τρόπο αυτό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισε τώρα, εκ των υστέρων, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, τροπολογία για κατεδάφιση άνω των 3.000 αυθαιρέτων στην Αττική, ενώ τόσα χρόνια παρεμπόδιζε την πραγματοποίησή τους ή απλώς νομιμοποιούσε αυθαίρετα.

Το αφεντικό τρελάθηκε με το νόμο για την τακτοποίηση

Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024