Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστοδουλάκης : Δεν έχουν την τσίπα να ζητήσουν μια συγγνώμη

Χριστοδουλάκης : Δεν έχουν την τσίπα να ζητήσουν μια συγγνώμη

«Ή οι αρμόδιοι δεν ήξεραν για την κατάσταση και τους νεκρούς, που αποδεικνύει έκδηλη ανικανότητα, ή ήξεραν και προσπάθησαν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα ως στυγνοί πολιτικοί απατεώνες. Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι» αναφέρει

«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση είναι απλά μια κοροϊδία» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής καταλογίζει επικοινωνιακό σόου στην κυβέρνηση το βράδυ της Δευτέρας, το οποίο συνεχίστηκε μέσα στην εβδομάδα.

«Ή οι αρμόδιοι δεν ήξεραν για την κατάσταση και τους νεκρούς, που αποδεικνύει έκδηλη ανικανότητα, ή ήξεραν και προσπάθησαν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα ως στυγνοί πολιτικοί απατεώνες. Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι» αναφέρει.

Περνάμε τις τελευταίες μέρες μετρώντας θύματα από τις πυρκαγιές. Ποιες είναι οι ευθύνες της πολιτείας;

Η χώρα έζησε μία πρωτοφανή τραγωδία με δεκάδες νεκρούς. Τις ώρες της καταστροφής επιλέξαμε τη σιωπή. Ηρθε η ώρα όμως, πλέον, να πάρουμε απαντήσεις. Στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής έκαναν εκτίμηση όπως υποχρεούνται για τον κίνδυνο να φθάσει η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές, με βάση τις πληροφορίες των ομάδων που δρούσαν στον χώρο της πυρκαγιάς και τις προβλέψεις της ΕΜΥ; Αν ναι, ειδοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες Αρχές (περιφέρεια, δήμοι, Αστυνομία) για την εκκένωση της κατοικημένης περιοχής; Λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενημέρωση και την καθοδήγηση των κατοίκων;

Η απάντηση είναι φυσικά και όχι, όπως δήλωσε ρητά ο Δήμος Ραφήνας και οι κάτοικοι που δεν είχαν καμία σχετική ενημέρωση και βοήθεια. Εχουμε λοιπόν μια σαφή απόδειξη. Είτε μιας εγκληματικής παράλειψης για την εκτίμηση του κινδύνου από τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας και της Πυροσβεστικής. Είτε μιας εξίσου εγκληματικής αδράνειας για την εφαρμογή των σχεδίων εκκένωσης των οικισμών και προστασίας της ζωής των πολιτών.

Σας κάλυψε η αντίδραση του Πρωθυπουργού;

Δυστυχώς εκεί που λέμε κάθε φορά δεν πάει άλλο, όλο και πάει. Στις 19.00, το Μάτι είχε ήδη καεί. Στις 23.35, την ώρα που υπήρχαν ήδη δεκάδες νεκροί, ο Πρωθυπουργός διάλεξε να στήσει ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου. Εμφανίστηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων με τις κάμερες ανοιχτές, δεν ρώτησε καν αν υπάρχουν νεκροί ή εγκλωβισμένοι. Επιχείρησε μόνο να στηρίξει τους προκλητικούς ισχυρισμούς του περί «ασύμμετρης απειλής» και σχεδίων συνωμοσίας. Οι επιτελείς του ανέφεραν κατά σειρά: την πυρκαγιά στην Κινέτα, στα Χανιά και στο τέλος στον Νέο Βουτζά. Το ζήτημα είναι απλό.

Ή οι αρμόδιοι δεν ήξεραν για την κατάσταση και τους νεκρούς, που αποδεικνύει έκδηλη ανικανότητα, ή ήξεραν και προσπάθησαν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα ως στυγνοί πολιτικοί απατεώνες. Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι. Και η κορύφωση της πρόκλησης: η νέα συνέντευξη την Πέμπτη το βράδυ όπου «όλα έγιναν σωστά». Δεν έχουν την τσίπα να ζητήσουν μια συγγνώμη. Και από πάνω ο Καμμένος, με αμέριστη πολιτική χυδαιότητα, να κατηγορεί τους κατοίκους. Οχι, δεν πάει άλλο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024