Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίρτζης: Σε συγγενή στελέχους της ΝΔ ανήκει το οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι

Σπίρτζης: Σε συγγενή στελέχους της ΝΔ ανήκει το οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι

Το καταπατημένο οικόπεδο στο Μάτι όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι, ανήκει σε συγγενή στελέχους που έχει διατελέσει βουλευτής και νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλει ο Χρήστος Σπίρτζης

«Μη μας προκαλούν», είναι το σχόλιο του Χρήστου Σπίρτζη για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλοντας ότι το οικόπεδο στο Μάτι που έγινε μαζικός τάφος για 26 ανθρώπους ανήκει σε συγγενή στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, που έχει διατελέσει βουλευτής και νομάρχης. Αιχμές αφήνει και για την ίδια την ιδιοκτήτρια καλώντας τους δημοσιογράφους να ελέγξουν αν και η ίδια είχε εκλεγεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τη στήριξη της ΝΔ.

Η καταγγελία του κ. Σπίρτζη, που έχει προκαλέσει ζωηρή συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, έρχεται μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου ότι «στην έκταση στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 26 συμπολίτες μας, διαπιστώθηκε ότι όλες οι κατασκευές ήταν αυθαίρετες, οι οποίες ποτέ δεν νομιμοποιήθηκαν. Η έκταση αυτή, είναι δημόσια, δασική, διακατεχόμενη, ενώ το δημόσιο έχει δικαιωθεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ως προς τον δασικό χαρακτήρα».

«Μην μας προκαλεί η ΝΔ»

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε: «Μη μας προκαλούν. Μην πάνε να εκμεταλλευθούν λαϊκίζοντας πολιτικά επειδή κρατάμε χαμηλά τους τόνους. Δίνουμε τη μάχη αυτή τη στιγμή, για να βρεθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τους κρατικούς λειτουργούς, από τους δημοσίους υπαλλήλους, από τους μηχανικούς, να γίνουν οι καταγραφές και σήμερα να δοθεί το πρώτο επίδομα..»

«Καμία πρόθεση για κάλυψη των υπευθύνων»

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των αυθαίρετων κατασκευών, τόσο στην Ανατολική Αττική όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός. Επανέλαβε πως δεν υπάρχει πρόθεση για κάλυψη των υπευθύνων, λέγοντας πως «όποιος έχει ευθύνη για οποιονδήποτε λόγο, όποιος ολιγώρησε, θα το διαπιστώσουν οι δικαστικές αρχές που έχουν ήδη αρχίσει την διερεύνηση.

Σε συγγενή στελέχους της ΝΔ ανήκε το μοιραίο οικόπεδο

Ο κ. Σπίρτζης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο οικόπεδο στο Μάτι όπου βρήκαν τραγικό τέλος 26 άνθρωποι, το οποίο ανήκει σε συγγενή στελέχους που έχει διατελέσει βουλευτής και νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας, όπως είπε.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή δεν χτίστηκαν αυθαίρετα επί ΣΥΡΙΖΑ. Η μάντρα που κάηκαν οι 26 άνθρωποι, δεν είναι τυχαίου ανθρώπου σε σχέση με το πολιτικό σύστημα: Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου έχει σχέσεις με πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει διατελέσει νομάρχης στην περιοχή, που έχει διατελέσει βουλευτής στην περιοχή, που ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής της Νέας Δημοκρατίας, και που προφανώς η ιδιοκτήτρια μπορεί και να ήταν – να το ψάξετε – υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι εκλεγμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Και συμπλήρωσε: «Έρχεται τώρα και μιλάει η κα Σπυράκη, όταν όλη η Ανατολική Αττική και όλη η Ελλάδα κατά τόπους, έχει παραδοσιακά ένα ή δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν συμβάλει στο πώς θα γίνονταν αυθαίρετα, στο πώς θα γίνονταν κατατμήσεις οικοπέδων, στο πώς θα χτίζονταν αυθαίρετα κτίσματα οπουδήποτε. Ήταν η παλαιοκομματική λογική της πελατειακής σχέσης με τους πολίτες…Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ολοκλήρωσαν το Δασολόγιο, το Κτηματολόγιο; Γιατί δεν έγιναν πολεοδομικές μελέτες;».

«Ας σεβαστούν τους νεκρούς που είχαμε, ας σεβαστούν τον κόσμο που πονάει αυτή τη στιγμή, ας αφήσουν αυτή την τακτική για να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε μια προσπάθεια σαν κοινωνία πώς αλλάζουμε αυτά που χτίστηκαν επί δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης.

Κατεδαφίσεις για να μην έχουμε «νέα Ηλεία» ή «νέο Μάτι»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για κατεδαφίσεις στην περιοχή και κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθούν, ο υπουργός είπε «πιστεύω ότι είναι δυνατό να υλοποιηθεί και δεν πρέπει να υλοποιηθεί μόνο στο Μάτι. Υπάρχουν πάρα πολλοί οικισμοί που είναι επικίνδυνοι, και πριν δοκιμαστούμε με ακραίες καιρικές συνθήκες, με τις ελλείψεις που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία κι όλα τα υπόλοιπα, σε μια νέα Ηλεία ή σ’ ένα νέο Μάτι, πρέπει να γίνουν κατεδαφίσεις»

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024