Σε παραδοχή ότι θα ήταν προκλητικό να λέει κανείς ότι έγιναν όλα καλά με τόσους νεκρούς, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 , ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι τη συγγνώμη, για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, έχει αναλάβει όλη η κυβέρνηση, τονίζοντας παράλληλα  ότι δεν είναι δουλειά του κάθε υπουργού να κάνει επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς – όπως είπε – υπάρχουν οι επιτελείς, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι μας κάνουμε ένα σοβαρό λάθος: προσπαθούμε να κάνουμε τους ειδικούς!

«Δεν είναι ώρα να βγάζουμε συμπεράσματα απλά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, για να πέσουν κάποια κεφάλια. Σημασία έχει να κάνουμε μια αξιόπιστη αποτίμηση και να αποδοθούν ευθύνες. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να αποδοθεί η κάθε ευθύνη» είπε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξουν αντικαταστάσεις.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να πέσουν μάντρες, να συγκρουστούμε με συμφέροντα», ενώ τόνισε: «Θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί».

Σχετικά με τη δήλωση Βερναρδάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι η αναφορά του στα 44 χρόνια του πρωθυπουργού δεν είχε να κάνει με τη νεότητα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά με το ότι ο ίδιος δεν θα πρέπει να έχει την ευθύνη για το χάος τόσων χρόνων με τα αυθαίρετα.