Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
WP: Η Πιονγιάνγκ συνομιλεί κατασκευάζοντας πυραύλους

WP: Η Πιονγιάνγκ συνομιλεί κατασκευάζοντας πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα προχωρά στην κατασκευή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, ικανών να πλήξουν την αμερικανική επικράτεια, παρά το γεγονός ότι συζητάει με τις ΗΠΑ την αποπυρηνικοποίησή της, γράφει η Washington Post.

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι κατασκευάζει έναν ή δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), οι κινητήρες των οποίων χρησιμοποιούν υγρά καύσιμα, στο ίδιο εργοστάσιο όπου παρήχθησαν οι πρώτοι πύραυλοι που θεωρείται πως διαθέτουν ικανό βεληνεκές για να πλήξουν την ενδοχώρα των ΗΠΑ, έγραψε τη Δευτέρα η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Η εφημερίδα σημείωσε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας έχουν καταγράψει ενδείξεις για την κατασκευή αυτών των πυραύλων σε μεγάλη εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης στη Σανουμντόνγκ, προάστιο της πρωτεύουσας Πιονγιάνγκ.

Σειρά ενδείξεων

Τα ευρήματα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ προστίθενται σε σειρά ενδείξεων πως η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τη δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις της για την παραγωγή πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, παρότι διεξάγει συνομιλίες με την Ουάσιγκτον για το ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού της και παρά τη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να παράγει καύσιμο που της επιτρέπει την κατασκευή πυρηνικών όπλων, παρά τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση. Ωστόσο, επέμεινε ότι η κυβέρνηση Τραμπ σημειώνει πρόοδο στις συνομιλίες με τη βορειοκορεάτικη κυβέρνηση.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024