Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο νόμο για τα αυθαίρετα φέρνει η κυβέρνηση

Νέο νόμο για τα αυθαίρετα φέρνει η κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τους για «εκστρατεία προπαγάνδας». Παράλληλα, υποσχέθηκε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, προαναγγέλοντας νέο νόμο για τα αυθαίρετα. Αναφορικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης επανέλαβε ότι το θέμα θα εξεταστεί όταν τελειώσει η κρίση

Την κατεδάφιση 3.185 αυθαίρετων κτισμάτων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόποπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσωπικά.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει λίστα στην Αττική με συνολικά 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 κτίσματα στον αιγιαλό, τα οποία θα κατεδαφιστούν,

Αύριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, θα παρουσιάσει νέο νόμο για τα αυθαίρετα, ανέφερε. Ερωτηθείς για το πότε θα κατεδαφιστούν, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι εργασίες θα ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

«Είχαμε πάρει πρωτοβουλίες και για την περιοχή του Μαραθώνα οι οποίες λίμναζαν για χρόνια» πρόσθεσε.

«Εκστρατεία προπαγάνδας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, ξεκαθαρίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης «να μην παρασυρθεί σ’ αυτόν τον βούρκο».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει συγκάλυψη οποιωνδήποτε ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, αλλά είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα.

Αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα των καταστροφών, δήλωσε πως η κριτική και ο πιθανός καταλογισμός ευθύνης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όπως δήλωσε, η στάση ορισμένων στελεχών της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι δεν μένει σε αυτό. Εχει αρχίσει ένα απίστευτο παιχνίδι προπαγάνδας και διαστρέβλωσης δηλώσεων υπουργών.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να μην μείνει κανένας μόνος και θα αποτιμήσουμε όταν έρθει η ώρα όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν. Άλλο η κριτική και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης επανέλαβε ότι το θέμα θα εξεταστεί όταν τελειώσει η κρίση. «Θα αποτιμηθεί πολιτικά και επιχειρησιακά η κατάσταση. Αυτό θα αφορά τις υπηρεσίες που εποπτεύει η κυβέρνηση και εκτίμησε ότι θα γίνει το ίδιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Υποστήριξε δε, ότι επί των ημερών της κυβέρνησης δεν δόθηκε η δυνατότητα παράτασης των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων ούτε κατά μια ημέρα πέρα όσων προέβλεπαν ρυθμίσεις νόμων που ψηφίστηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024