Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΝΔ ζητά αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών για περιστατικά βίας στο ΕΜΠ

Η ΝΔ ζητά αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών για περιστατικά βίας στο ΕΜΠ

«Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ, θλιβερό κατάλογο περιστατικών βίας και ανομίας που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις ζήτα η Νέα Δημοκρατία μέσω της Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Επικρατείας, κ. Νίκης Κεραμέως, με αφορμή τα βίαια επεισόδια που εξελίχθηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων της σχολής.

«Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ, θλιβερό κατάλογο περιστατικών βίας και ανομίας που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστήμια. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα: αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Καραμέως.

«Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε τέτοια γεγονότα;ια πόσο ακόμη θα ανέχεστε την παρανομία μέσα στους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας;» διερωτάται η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Για πόσο ακόμη θα δίνετε άφεση αμαρτιών σε εκείνους που καταστρατηγούν την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε καταφύγια βίας και ορμητήρια παρανομίας;» συνεχίζει.

«Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν τη νοσηρή κατάσταση.Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα: αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα» καταλήγει η δήλωσή της.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη έγινε γνωστό ότι καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ δέχτηκαν επίθεση τις προηγούμενες μέρες από φοιτητή και από άτομα αγνώστων στοιχείων.

Το βίαιο επεισόδιο οδήγησε ένα από τα θύματα της επίθεσης, τον κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Παναγιώτη Ψαράκκο, να υποβάλλει την παραίτησή του.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024