Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρτυρία διασώστη : Τη βρήκα γεμάτη κάρβουνα και αποκαΐδια

Μαρτυρία διασώστη : Τη βρήκα γεμάτη κάρβουνα και αποκαΐδια

Η συγκλονιστική περιγραφή του διασώστη για την Ιρλανδή γυναίκα που είχε βρεθεί στο Μάτι μαζί με το σύζυγό της για το ταξίδι του μέλιτος

Η διαδικασία της ταυτοποίησης συνεχίζεται, ενώ ήδη έχουν καταμετρηθεί πολλοί νεκροί από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι την περασμένη Δευτέρα. Ανάμεσα στα θύματα της πυρκαγιάς υπήρχαν και τουρίστες όπως ένα ζευγάρι από την Ιρλανδία που επέλεξαν την Ελλάδα ως προορισμό για το ταξίδι του μέλιτος τους.

Που να φανταζόντουσαν όμως ότι το ταξίδι του μέλιτος θα έπαιρνε μια εντελώς διαφορετική τροπή από αυτή που θα ήθελαν. Η Ζόε Χόλοχαν και ο Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν-Γουέστροπ παντρεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και επισκέφθηκαν το Μάτι για να απολαύσουν εκεί τις πρώτες μέρες του γάμου τους.

Οταν τη Δευτέρα ξέσπασε η φονική πυρκαγιά που αναστάτωσε και έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ματιού, οι οποίοι έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν από το μένος της φωτιάς. Το ζευγάρι στην προσπάθειά του να σωθεί από τη φωτιά που εξαπλωνόταν ταχύτητα αναγκάστηκε να χωριστεί. Η γυναίκα στάθηκε τυχερή και επέζησε, ενώ δυστυχώς ο σύζυγος της εντοπίστηκε νεκρός λίγες μέρες αργότερα.

Η σωτηρία της Ιρλανδής γυναίκας ήρθε χάρη στον εθελοντή πυροσβέστη Μανώλη Τσαλιαγκό, ο οποίος βρήκε τη γυναίκα και την έσωσε.

Ο ίδιος μίλησε στον Real Fm 97,8 και περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στη φωτιά και πως εντόπισε τη γυναίκα μέσα στην πύρινη λαίλαπα:

«Η πυρκαγιά είχε πάει σε ένα σημείο, όπου δεν είχαμε πλέον τι να σβήσουμε, παρά μόνο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Βρέθηκα στο Κόκκινο Λιμανάκι με δύο συναδέλφους, με κίνηση κατά βούληση. Οργανωμένο σχέδιο εκείνη την ώρα δε μπορούσε να λειτουργήσει. Αυτός που κοιτάς είναι η ασφάλειά σου, η ασφάλεια του προσωπικού και να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς. Αφού λοιπόν προσπαθούσαμε να διώξουμε τα οχήματα και τον κόσμο για να πάει σε ασφαλές σημείο, κάποια στιγμή περνάει δίπλα μου ένα όχημα με τρεις ηλικιωμένους στο μπροστά κάθισμα και 5-6 παιδιά στο πίσω. Όπως περνάει δίπλα μου, βλέπω το πορτ-μπαγκάζ ανοιχτό. Σκέφτηκα ότι πάνω στον πανικό το είχαν αφήσει ανοιχτό. Πάω κοντά να το κλείσω ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο, και βλέπω μέσα μια κοπέλα ξαπλωμένη, της οποίας ολόκληρο το σώμα εκτός από το πρόσωπο, ήταν γεμάτο με κάρβουνα και αποκαΐδια. Σταμάτησα το όχημα και την έβγαλα έξω, την φέραμε στο κλιμάκιό μας, την παρέλαβε ασθενοφόρο και της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι από την Ιρλανδία και ότι έχασε το σύζυγό της.»

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024