Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήσεις σε Πυροσβεστική και ΕΛΑΣ ζητά ο Λεβέντης

Παραιτήσεις σε Πυροσβεστική και ΕΛΑΣ ζητά ο Λεβέντης

Ζήτησε να παραιτηθούν η πολιτική και φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας

Να παραιτηθούν η πολιτική και η φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση απόδοσης ευθυνών της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης μιλώντας στους βουλευτές του καταλόγισε βαριά αμέλεια και ευθύνη της κρατικής μηχανής για τον τρόπο που έγινε η διαχείριση των ωρών της κρίσης στο Μάτι Αττικής.

Ο ίδιος μάλιστα αναγνώρισε ευθύνες και σε προηγούμενες κυβερνήσεις που «με ανοχή άφηναν τους πολίτες να χτίζουν αυθαίρετα», αλλά αυτό δεν σημαίνει και απαλλαγή ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το βράδυ της Δευτέρας στήθηκε ένα τηλεοπτικό σόου με υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους και παράγοντες του κρατικού μηχανισμού και το αποτέλεσμα που βγαίνει από αυτήν τη σύσκεψη είναι ότι κοιμόντουσαν όλοι όρθιοι» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Δεν μπορεί η Ελλάδα να πάει διακοπές χωρίς να έχουν τιμωρηθεί οι υπεύθυνοι, τόνισε και συμπλήρωσε: «Οι νεκροί μας ζητούν κάθαρση και παραιτήσεις. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση απόντων που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ευτυχώς, η χώρα θα απαλλαγεί από αυτούς στις εκλογές που έρχονται».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε επίσης και άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Συγκεκριμένα, πρότεινε να δοθεί το ποσό των 100.000 ευρώ για κάθε νεκρό συμπολίτη μας, σύνταξη 1.500 ευρώ σε όποιον πυρόπληκτο παθόντα δεν έχει άλλα εισοδήματα, είναι άνεργος ή άτομο ΑμΕΑ και εισαγωγή άνευ εξετάσεων στα ΑΕΙ για τα παιδιά των οικογενειών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά.

Στο τέλος της ομιλίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024