Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Taycan: «Ηλεκτρίζει» με πάνω από 600 ίππους

Porsche Taycan: «Ηλεκτρίζει» με πάνω από 600 ίππους

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στη σύγχρονη ιστορία της Porsche βρίσκεται προ των πυλών και οι τεχνικές προδιαγραφές της αφήνουν υποσχέσεις.

Έγινε γνωστή ως Mission E, μετονομάστηκε σε Taycan παίρνοντας το πράσινο φως για τη γραμμή παραγωγής και σήμερα διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα αυτοκίνητα των ονείρων μας αποκαλύπτοντας ορισμένες από τις πολλά υποσχόμενες προδιαγραφές της.

Ο λόγoς για την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της Porsche, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως σε σχέση με τα «συμβατικά» μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Σύμφωνα με την τελευταία, η έκδοση παραγωγής της Taycan αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους, θα διαθέτει αυτονομία μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων και η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα.

Ειδικότερα, η Porsche Taycan θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ -έναν για κάθε άξονα- γεγονός που επί της ουσίας θα διαμορφώνει ένα σύστημα τετρακίνησης.

Η τάση των συσσωρευτών ιόντων-λιθίου που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν είναι 800 Volt, γεγονός που μεταξύ άλλων εξασφαλίζει την ταχύτατη επαναφόρτισή τους. Για του λόγου το αληθές, η Porsche δηλώνει πως μια φόρτιση διάρκειας μόλις 15 λεπτών θα είναι ικανή να εξασφαλίσει αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Αυτό το διάστημα η Porsche Taycan πραγματοποιεί εξαντλητικές δοκιμές εξέλιξης, ώστε να εξασφαλιστεί, ακόμα και κάτω από ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, η εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από τα τέλη του 2019, συνεπώς υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα ώστε οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις, αν αυτό φυσικά χρειαστεί.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024