Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να σταματήσετε τους καυγάδες με το παιδί για το φαγητό

Πώς να σταματήσετε τους καυγάδες με το παιδί για το φαγητό

Οι διατροφολόγοι λένε ότι η δική σας δουλειά περιορίζεται στο τι, πότε και πού θα φάει το παιδί

Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το ίδιο. Προσφέρετέ του λογικές και υγιεινές επιλογές φαγητού αλλά μην το αναγκάζετε να φάει. Όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται, είναι σημαντικό να του δίνετε κάποιον έλεγχο και ίσως εκπλαγείτε με το πόσο καλά είναι στο να ρυθμίζουν τις ανάγκες τους για φαγητό. Για να αποφύγετε τους καυγάδες, απλά μην μιλάτε για το φαγητό στο τραπέζι. Σερβίρετε το γεύμα χωρίς σχόλια και μιλήστε για ευχάριστα πράγματα χωρίς να προσθέτετε άγχος. Αν έχετε ένα επιλεκτικό παιδί στο φαγητό, θα πρέπει να δείξετε ακόμα μεγαλύτερη ψυχραιμία. Κάποια στιγμή, θα λειτουργήσει.

Αν το παιδί αρνείται να φάει αυτό που σερβίρω; Μην φτιάχνετε ιδιαίτερα και ξεχωριστά γεύματα για το παιδί. Και μην ικανοποιείτε την πείνα του με σνακ πριν από το γεύμα γιατί δεν πρόκειται να φάει. Αντί να ετοιμάζετε εσείς το πιάτο του παιδιού, βάλτε αρκετές υγιεινές επιλογές στο τραπέζι και αφήστε το να επιλέξει μόνο του. Έτσι γίνεται πιο υπεύθυνο και είναι σε θέση να αποφασίζει για τον εαυτό του. Σερβίρετε ένα τουλάχιστον φαγητό που ξέρετε ότι του αρέσει αλλά μην λέτε τίποτα. Δεν πειράζει αν δεν φάει τίποτα και πεινάει μετά. Εξάλλου τα παιδιά πρέπει να δουν ένα φαγητό τουλάχιστον 10 φορές μέχρι να το δοκιμάσουν. Όταν δείτε ότι δοκιμάζει κάτι, μιλήστε του για το πόσο δυναμωτική τροφή είναι και πόσο καλό θα του κάνει. Αν ζητήσει επιδόρπιο, προτιμήστε τα φρούτα συχνά και κρατήστε τα παγωτά για πιο αραιές περιστάσεις.

Πώς είμαι σίγουρη ότι το παιδί μου τρώει καλά; Αν αποφασίζετε εσείς για το πόσο θα φάει το παιδί, δεν του δίνετε τη δυνατότητα να αναγνωρίσει πότε έχει χορτάσει και αυτό οδηγεί σε προβλήματα παχυσαρκία ή υπερφαγίας. Παρακολουθήστε απλά τι τρώει επί ένα μήνα και θα δείτε ότι ξέρει από μόνο του πότε χορταίνει και πότε θέλει να ξαναφάει.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024