Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πριν εξαφανιστούν

Πριν εξαφανιστούν

Το όνειρο του Τζίμι Νέλσον ήταν πάντα να δημιουργήσει κοινωνική ευαισθησία για τους αυτόχθονες πολιτισμούς του κόσμου μέσω της φωτογραφίας του.

Το όνειρο του Τζίμι Νέλσον ήταν πάντα να δημιουργήσει κοινωνική ευαισθησία για τους αυτόχθονες πολιτισμούς του κόσμου μέσω της φωτογραφίας του. Έχει δημιουργήσει ένα οπτικό υλικό που δείχνει σε εμάς και τις μελλοντικές γενιές την ομορφιά του τρόπου ζωής τους. Ήθελε να δημιουργήσει προσεκτικά ολοκληρωμένα πορτρέτα αυτών των καταπληκτικών λαών στην απόλυτη υπερηφάνεια τους.

Από το 2010, ο Τζίμι Νέλσον έχει ταξιδέψει στις πιο κρυμμένες γωνιές του κόσμου για να φωτογραφίσει τους αυτόχθονες πολιτισμούς. Στα ταξίδια του παρακολουθεί συνεχώς την ταχύτητα με την οποία οι εκπληκτικές κοινότητες αγκαλιάζουν το μέλλον. Έχει συνειδητοποιήσει, μετά από μια ζωή ταξιδιού, ότι η κάμερά του είναι το τέλειο εργαλείο για την επαφή και την οικοδόμηση οικείων και μοναδικών συνδέσεων.

Ο Τζίμι Νέλσον δεν είναι ανθρωπολόγος ή άνθρωπος της επιστήμης. Δεν έχει τη γνώση για να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε σχετικά με τους ιθαγενείς και άλλους παραδοσιακούς πολιτισμούς. Είναι φωτογράφος και αφηγητής. Αυτό που ξεκίνησε ως μια αφελής δέσμευση με τους λαούς που γνώρισε κατά τη διάρκεια των εργασιών έχει μετατραπεί σε μια περίοδο τριών δεκαετιών σε προσωπικό έργο. Το βιβλίο «Πριν εξαφανιστούν» είναι ένας φόρος τιμής στους πολιτισμούς που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταλάβει ποτέ πλήρως, αλλά που δεν θα σταματήσει ποτέ να τους προσελκύει και να θέλει να τους εξερευνήσει.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024