Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Ανικανότητα Καμμένου στη διαχείριση των εγκαυματιών

ΠΟΕΔΗΝ: Ανικανότητα Καμμένου στη διαχείριση των εγκαυματιών

Αν και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή τελικά δεν διακομίστηκε  ούτε ένας εγκαυματίας σε αυτά

Δριμύ κατηγορώ κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταλογίζοντάς του σοβαρά λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και τη περίθαλψη των εγκαυματιών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα πολεμικά σκάφη εστάλησαν στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι με έξι ώρες καθυστέρηση, χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση.

Αλλά το σοβαρότερο λάθος του κ. Καμμένου σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία είναι ότι, αν και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή τελικά δεν διακομίστηκε  ούτε ένας εγκαυματίας σε αυτά.

«Στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που υποτίθεται ήταν σε ετοιμότητα, δεν διακομίσθη ούτε ένας εγκαυματίας ή τραυματίας από τις πυρκαγιές. Ήταν σε ετοιμότητα για επικοινωνιακούς λόγους και πολιτικές σκοπιμότητες. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο 251, στο 401 και στο ΝΙΜΤΣ γιατί δεν διακομίστηκε κανείς εγκαυματίας, αν και ήταν πιο κοντά στη φωτιά από τον Ευαγγελισμό και διακομίστηκαν όλα τα περιστατικά στον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο που έγινε χαμός;», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επικαλείται μάλιστα μαρτυρίες τραυματιών και εγκαυματιών που νοσηλεύονται στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο σύμφωνα με τις οποίες έμειναν επί ώρες στη θάλασσα και τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τους πλησίασαν έξι ώρες μετά τα ιδιωτικά.

«Τα σκάφη στάθηκαν 10 μέτρα μέσα στο νερό της θάλασσας στις παραλίες Μάτι και Κόκκινου Λιμανιού. Όποιος πυρόπληκτος ήταν πιο γρήγορος και πιο δυνατός έφθανε πρώτος και επιβιβαζόταν στα σκάφη προς το λιμάνι της Ραφήνας», σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα.

Και η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η φρεγάτα λένε οι πυρόπληκτοι έφθασε 4 η ώρα το πρωί, όταν όλα είχαν τελειώσει».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024