Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινούν αύριο οι κατεδαφίσεις κτηρίων στο Μάτι

Ξεκινούν αύριο οι κατεδαφίσεις κτηρίων στο Μάτι

Επικίνδυνα τα κατεστραμμένα από την πυρκαγιά κτήρια για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων

Από αύριο ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην περιοχή Μάτι, που βρέθηκε στο επίκεντρο της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε 87 πολίτες.

Οι κατεδαφίσεις θα πραγματοποιηθούν για την προστασία των πολιτών, καθώς κρίνεται επικίνδυνο να αφεθούν στην κατάσταση που βρίσκονται τα καμένα κτίσματα που μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Για αυτόν τον λόγο, πρώτα θα κατεδαφιστούν τα κτήρια τα οποία θεωρούνται πλήρως ακατάλληλα.

Νωρίτερα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ζήτησε τον έλεγχο και την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα σε επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης ανέφερε ότι υπάρχουν ρέματα τα οποία «περιορίζονται από ιδιωτικές κατασκευές (κατοικίες – μάντρες κ.λπ.) καθώς και από δημοτική οδοποιία».

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για ότι τέθηκαν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο «οι αδυναμίες και οι παθογένειες από την πλευρά της Πολιτείας – όλα τα προηγούμενα χρόνια – και οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν στον οικιστικό ιστό».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπό το πρίσμα αυτό «με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος δημιουργείται εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης οικιστικών στρεβλώσεων». Αρχικά θα καταγραφούν όλα τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες των περιοχών, και ακολούθως θα σχεδιαστεί ακόμα και από την αρχή – όπου κριθεί αναγκαίο – ο τρόπος δόμησης, ώστε να μην ξαναβιώσει η χώρα ανάλογες τραγωδίες όπως αυτή στο Μάτι, εξηγούσαν.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024