Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Lamborghini κατακτά το Nurburgring (Video)

Η Lamborghini κατακτά το Nurburgring (Video)

Στα χέρια της Lamborghini πέρασε το ρεκόρ της θρυλικής πίστας του Nurburgring, με την Aventador SVJ να εκθρονίζει την Porsche 911 GT2 RS.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινά την εμπορική πορεία της η ισχυρότερη, μέχρι σήμερα, έκδοση της Lamborghini Aventador. Με τα διακριτικά SVJ και την εντυπωσιακή αεροδυναμική πτέρυγα «κρεμασμένη» στο πίσω τμήμα του αμαξώματός του, το ιταλικό supercar κρατά πλέον το ρεκόρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής της πίστας του Nurburgring.

Η πρόταση της Lamborghini, με τον V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων, εκθρόνισε την Porsche 911 GT2 RS, καλύπτοντας τα περίπου 20 χιλιόμετρα της «πράσινης κόλασης» σε 6 λεπτά 44 δευτερόλεπτα και 97 δέκατα του δευτερολέπτου. Πέρα από την αυξημένη ισχύ του δωδεκακύλινδρου κινητήρα και τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, η έκδοση SVJ της Lamborghini Aventador φέρει επιφάνειες από συνθετικά υλικά με σκοπό τον περαιτέρω περιορισμό του βάρους της.

Μάλιστα η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε πως η αναλογία κιλών ανά ίππων της συγκεκριμένης έκδοσης είναι μόλις 1,98 κιλά/ίππους. Αναβαθμίσεις, πάντως, έχει δεχθεί τόσο το σύστημα τετρακίνησης όσο και το σύστημα διεύθυνσης, ενώ νέες ρυθμίσεις συνοδεύουν και το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας. Η Lamborghini Aventador SVJ πρόκειται να αποκαλυφθεί στα τέλη Αυγούστου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ αυτοκινήτου στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024