Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O σκοταδισμός του κυρίου Καμμένου

O σκοταδισμός του κυρίου Καμμένου

Αυτό που έκανε ο υπουργός Αμυνας, να κουνήσει το δάχτυλο στους χαροκαμένους κατοίκους στο Μάτι, ήταν χειρότερο κι από αυτά που λέει ο Αμβρόσιος

Θα πηγαίνατε ποτέ σε μια μάνα που μόλις έχασε το παιδί της από καρκίνο του πνεύμονα να της πείτε «ήρθε η ώρα να καταλάβεις πως το τσιγάρο είναι επικίνδυνο»;

Θα πηγαίνατε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει προλάβει καν να θάψει τον αδελφό του μετά από τροχαίο να του πείτε «ήρθε η ώρα να καταλάβεις πως πρέπει να τηρείς το όριο ταχύτητας»;

Μάλλον όχι.

Αυτό που έκανε ο Πάνος Καμμένος στο Μάτι είναι χειρότερο κι από τα παραπάνω.

Αφού αποφάσισε να επισκεφθεί την περιοχή είπε να συμβάλλει στον ψυχικό τραυματισμό των επιζώντων πληγέντων που συνάντησε μαλώνοντας τους, διαφωνώντας μαζί τους σε έντονο ύφος, διαψεύδοντας κάθε παράπονο που του έκαναν κατηγορώντας τους ότι του κάνουν αντιπολίτευση, προκαλώντας τους κλάματα. «Μόνο πέντε πνίγηκαν στη θάλασσα» είπε. «Για να δούμε, θα δώσετε από ένα μέτρο ο καθένας για να γίνει δρόμος;» τους ρώτησε για να τους φέρει προ των ευθυνών τους.

Στη συνέχεια, μπροστά στον άναυδο ρεπόρτερ του BBC, ο υπουργός μας έκανε ένα μάθημα υπερασπιστικής γραμμής ανάλογο με το «τη βίασε γιατί φορούσε μίνι». Αφού ξεκαθάρισε πως η πυροσβεστική δεν είναι υπ’ευθύνη του και πως από την πλευρά της πολιτείας όλα είναι καλώς καμωμένα, άρχισε να επιτίθεται στα θύματα.

«Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μια τέτοια τραγωδία ήρθε η στιγμή να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο γι’αυτούς και για τις οικογένειες τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες».

Ο νομοταγής κ. Καμμένος, πολύ γνωστός για τη βαθιά ευαισθησία του σε ζητήματα τήρησης κανόνων, πήγε ένα βήμα πιο πέρα την κριτική για την επικίνδυνη δόμηση, ταυτίζει τα αυθαίρετα με την εκτός σχεδίου δόμηση, χωρίς, φυσικά, να νιώθει πως φέρει καμία ευθύνη ως μέλος αυτής και προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν ανεχθεί, νομιμοποιήσει, μειώσει πρόστιμα κλπ.

Ο κ. Καμμένος είπε ευθέως πως τα θύματα είναι θύτες και πως πρέπει να πάρουν το μάθημα τους. Ο κ. Καμμένος είπε αυτό που λένε οι χειρότεροι φονταμενταλιστές και σκοταδιστές που θεωρούν πως τέτοια γεγονότα είναι η απάντηση στις αμαρτίες μας. Παρανόμησες; Θάνατος. Οδύνη.

Ξέρετε τι θυμίζει η δήλωση κι η στάση Καμμένου; Τη δήλωση Αμβρόσιου για τον αμαρτωλό πρωθυπουργό. Ξέρετε γιατί είναι χειρότερη του Καμμένου;

Γιατί ο Καμμένος εκπροσωπεί την πολιτεία, αυτή που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια όλων μας και τη δύναμη ακόμη και να μας γκρεμίσει το σπίτι αν κρίνει ότι είναι επικίνδυνο για τη ζωή μας. Είναι μάλιστα μέλος μιας κυβέρνησης που έταξε να διαλύσει τις παθογένειες της μεταπολίτευσης που λοιδορεί.

Και μην πει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός δεν φταίει, παρακαλώ. Εκτός αν θέλετε να πείτε κάτι για την ικανότητα του να κυβερνάει γιατί όσοι τα λέτε αυτά περί ευθύνης κάτι τέτοιο υπονοείτε μάλλον και δεν το καταλαβαίνετε κιόλας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024