Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος : Το Υπερταμείο ζήτησε τις αυξήσεις στις διοικήσεις ΔΕΚΟ, όχι η κυβέρνηση

Τσακαλώτος : Το Υπερταμείο ζήτησε τις αυξήσεις στις διοικήσεις ΔΕΚΟ, όχι η κυβέρνηση

«Η ΕΕΣΥΠ αξιολογεί και επιλέγει τις διοικήσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όχι η κυβέρνηση» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Πυρά αντάλλαξαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με φόντο την τροπολογία για τις αυξήσεις 60% στις διοικήσεις ΔΕΚΟ, η οποία αποσύρθηκε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε.

Με αφορμή την τροπολογία η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ».

«Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής» προσέθεσε καταλήγοντας ότι «η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!».

Σε απάντησή του το υπουργείο Οικονομικών αφού απαντά την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «η ΝΔ εκμεταλλεύεται τον πόνο του ελληνικού λαού σε σχέση με ένα άσχετο θέμα» τονίζει πως η εν λόγω τροπολογία έρχεται από την ΕΕΣΥΠ και όχι από την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Ως προς το μέγεθος, η ΝΔ γνωρίζει, αλλά αποκρύπτει ότι:

α) Πολλές ΔΕΚΟ έχουν περάσει στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

β) Η ΕΕΣΥΠ αξιολογεί και επιλέγει τις διοικήσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όχι η κυβέρνηση.

γ) Το αίτημα για ευελιξία στο μισθό σε συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 3.000 εργαζομένων ή με τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ) έρχεται από την ΕΕΣΥΠ ακριβώς για να βρεθούν άνθρωποι που θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων τις οποίες για χρόνια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εκμεταλλεύονταν με το χειρότερο πελατειακό τρόπο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024