Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Τσίπρας ανακαλύπτει την «ασύμμετρη απειλή»

Όταν ο Τσίπρας ανακαλύπτει την «ασύμμετρη απειλή»

Η κυβέρνηση καταφεύγει στις ίδιες τεχνικές επικοινωνιακής διαχείρισης που κάποτε κατήγγειλε.

Μιλώντας τη νύχτα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε δύο φορές ότι είχαμε να κάνουμε με «ασύμμετρο φαινόμενο».

Η φράση δεν είναι τυχαία. Η έκφραση «ασύμμετρη απειλή» αποτελεί τον διεθνώς κατοχυρωμένο όρο για την αναφορά ουσιαστικά σε δολιοφθορά ή τρομοκρατική επίθεση.

Προφανώς ο πρωθυπουργός ήθελε με αυτό τον τρόπο να περιορίσει προκαταβολικά τις κυβερνητικές ευθύνες, υπαινισσόμενος ότι εξαιτίας του «ασύμμετρου» χαρακτήρα του φαινομένου, δεν μπορούσε να κάνει πολλά ο κρατικός μηχανισμός.

Μόνο που ο πρωθυπουργός ξέχασε ότι την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτή η ερμηνεία για δασικές πυρκαγιές, το κόμμα του είχε μιλήσει για «επικοινωνιακή άμυνα».

Ήταν τον Αύγουστο του 2007 όταν ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας πέραν του να μιλήσει για τον «στρατηγό άνεμο», είχε αναφερθεί σε «ασύμμετρη απειλή».

Ιδού το καυστικό σχόλιο που είχε κάνει τότε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη».

Έντεκα χρόνια μετά, θα μπορούσε να είναι και ένα σχόλιο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την τωρινή τραγωδία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024