Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Γιατί το Μαξίμου δεν απαντά για την πλαστογραφία της οικογένειας Τσίπρα;

ΝΔ: Γιατί το Μαξίμου δεν απαντά για την πλαστογραφία της οικογένειας Τσίπρα;

Χωρίς απαντήσεις για δέκα ημέρες σχετικά με το τι έγινε με την τεχνική εταιρεία «Δίοδος» των αδερφών του πρωθυπουργού και την εμπλοκή του εξαδέλφου του, Γιώργου Τσίπρα

Υψώνει όλο και περισσότερο τους τόνους η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση της εταιρείας της οικογένειας Τσίπρα και ζητά απαντήσεις. Απαντήσεις που ωστόσο η κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά να δώσει ενισχύοντας το κλίμα καχυποψίας που υπάρχει γύρω από την τεχνική εταιρεία «Δίοδος».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα έχουν τύχει σκανδαλώδους εύνοιας από το δικαστικό και το τραπεζικό σύστημα, καθώς και από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ακόμη πιο αιχμηρός ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων επισημαίνοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει κηρύξει σιωπητήριο για την υπόθεση την οποία χαρακτηρίζει σκάνδαλο με δικαστικό παρασκήνιο και με σοβαρό ηθικό περιεχόμενο.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως τα αδέλφια του Πρωθυπουργού και ο εξάδελφός του, σύμβουλος επί των οικονομικών, εμπλέκονται σε μια πολύ σκοτεινή υπόθεση, όμως επί δέκα ημέρες δεν έχουν δώσει την παραμικρή απάντηση.

Ο κ. Αυγενάκης ζητά να μάθει αν είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας, που κατατέθηκε από τον ξάδερφό του (και αδερφό του Πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα, αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του, από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιο και τέλος ζητά να εξηγήσει ο Γιώργος Τσίπρας πως η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό;

«Αρκεί κανείς να αναλογιστεί τι θα συνέβαινε εάν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και ο πρωθυπουργικός εξάδελφος, κατέθετε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να πάρει Δημόσιο έργο άνω του 1 εκατ. euro, τον έπαιρναν χαμπάρι αλλά ποτέ να μην είχε διωχθεί καθώς η υπόθεσή του μπήκε περιέργως στο αρχείο! Κι αν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχε χάσει το ηθικό της πλεονέκτημα, τότε θα είχαν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Αλλά μάλλον η διαφθορά έχει φθάσει μέχρι το «μεδούλι» και στην οικογένεια Τσίπρα» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024