Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ : Οδύνη για την αποτρόπαιη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο

ΥΠΕΞ : Οδύνη για την αποτρόπαιη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο

Την οδύνη του για την αποτρόπαιη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά και την αμέριστη συμπαράσταση στους Έλληνες ομογενείς, τον καναδικό λαό και την κυβέρνησή του, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών

Την οδύνη του για την αποτρόπαιη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά και την αμέριστη συμπαράσταση στους Έλληνες ομογενείς, τον καναδικό λαό και την κυβέρνησή του, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει, επίσης, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειας των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Εκφράζουμε την οδύνη μας για την αποτρόπαιη επίθεση στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο του Καναδά & την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Έλληνες ομογενείς, στον καναδικό λαό & στην κυβέρνησή του. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειας των θυμάτων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει, στην ανάρτησή του, το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, γύρω στις 22:00 μ.μ. (05:00 ώρα Ελλάδος) 30χρονος άνδρας έσπειρε τον τρόμο στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στη συμβολή των λεωφόρων Λογκαν και Ντανφορθ, στη Γκρηκτάουν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της καναδικής οικονομικής πρωτεύουσας, Μαρκ Σόντερς, μια νεαρή γυναίκα και ο ίδιος ο δράστης είναι νεκροί, ενώ ένα 9χρονο κοριτσάκι και άλλα 12 άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικούς ή αυτοκτόνησε. Επίσης, δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς πληροφορίες για τα κίνητρα του 30χρονου.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024