Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπολογίστε τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου

Υπολογίστε τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου

Ο online υπολογιστικός αλγόριθμος σας επιτρέπει επίσης να μάθετε την ηλικία της καρδιά σας

Ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που είναι διαθέσιμο online μπορεί να βοηθήσει να υπολογίσουμε τον ατομικό κίνδυνο καρδιακής νόσου, όπως και την ηλικία της καρδιάς μας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο CMAJ (Canadian Medical Association Journal) Καναδοί ερευνητές.

Ομάδα ειδικών από το Νοσοκομείο της Οτάβα και το Ινστιτούτο ICES, με επικεφαλής τον Δρ Ντουγκ Μανουελ, χρησιμοποίησαν στοιχεία από 104.219 κατοίκους της πόλης, που είχαν εγγραφεί στις μελέτες Canadian Community Health Surveys (2001 – 2007) και τα συσχέτισαν με νοσηλείες και θανάτους από τη βάση του ICES.

Ο υπολογιστής καρδιακής νόσησης συνυπολογίζει πολλούς παράγοντες, όπως τα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, περιβαλλοντικές παραμέτρους, όπως η ρύπανση, επιλογές του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η σωματική δραστηριότητα και διάφορες παθήσεις.

Στο πλαίσιο της μελέτης διαπιστώθηκε ότι, ο υπολογιστικός αυτός αλγόριθμος προέβλεπε με ακρίβεια τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο εντός της επόμενης πενταετίας.

Για παράδειγμα, αν ο κίνδυνος ήταν 5%, αυτό σήμαινε ότι πέντε στα 100 άτομα θα εκδήλωναν σοβαρό καρδιαγγειακό επεισόδιο εντός πέντε ετών.

«Ευελπιστούμε ότι αυτό το νέο online εργαλείο θα βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν καλύτερη επίγνωση της υγείας τους και φυσικά να έχουν επιλογές ως προς τη μείωση του κινδύνου εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου. Φυσικά και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το νέο σύστημα για να αξιολογήσουν το προφίλ κινδύνου διαφόρων πληθυσμών», εξηγεί ο Δρ Μανουελ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024