Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωνία σε Ν.Βουτζά και Μάτι: Καίγονται σπίτια, εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Αγωνία σε Ν.Βουτζά και Μάτι: Καίγονται σπίτια, εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Εκτός ελέγχου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική. Σπίτια καίγονται στην Καλλιτεχνούπολη και το Μάτι, ενώ εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς. Σκάφος του λιμενικού σπεύδει να απεγκλωβίσει κατοίκους που έχουν βρει καταφύγιο στην παραλία. Πέντε άτομα νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, εξαιτίας του πύρινου μετώπου που μαίνεται από την Καλλιτεχνούπολη και τον Νέο Βουτζά μέχρι την παραλία στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για εγκλωβισμένους κατοίκους στο Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και τη Ραφήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έξι άτομα μεταφέρθηκαν για νοσηλεία με εγκαύματα. Η κατάσταση δύο γυναικών είναι σοβαρή και μεταφέρονται στον Ευαγγελισμό.

Εν τω μεταξύ, τρομαγμένοι πολίτες κατέβηκαν στην παραλία στο Μάτι, ενώ άλλοι έφυγαν με τα οχήματά τους για την παραλία της Ραφήνας και το Κόκκινο Λιμανάκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο δρόμο για την παραλία στο Μάτι υπάρχει ένα βενζινάδικο, η δεξαμενή του οποίου εξερράγη.

Σκάφος του λιμενικού σπεύδει στην παραλία στο Μάτι για να παραλάβει τέσσερα άτομα, ενώ αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού κατευθύνεται στο Ζούμπερι για να απομακρύνει κόσμο από την παραλία. Επιπλέον, τρία σκάφη του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη σπεύδουν στις ακτές της Ραφήνας για να απεγκλωβίσουν άτομα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού, υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι. Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι από το Μάτι απομακρύνονται κάτοικοι με τη βοήθεια της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου έκανε λόγο για έως 200 καμμένα σπίτια, ενώ εξέφρασε φόβους για την τύχη των εγκλωβισμένων ατόμων. Όπως είπε, το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά απειλεί και τη Ραφήνα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα 1 χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης. Αφού πέρασε από την περιοχή του Νταού Πεντέλης όπου έκαψε σπίτια, κινήθηκε προς τον Νέο Βουτζά. Ο οικισμός στο Νέο Βουτζά άρχισε να εκκενώνεται στο βόρειο κομμάτι, ενώ λίγο πριν από τις 19:00, η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και εισήλθε στο Μάτι, όπου επίσης έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα. Η φωτιά έφθασε μέχρι και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Μάχη με τις φλόγες μπροστά από σπίτια δίνεται ακόμη και έως αυτήν την ώρα σε Νέο Βουτζά, Μάτι, Αγία Μαρίνα.

Νωρίτερα, η φωτιά απείλησε και τη Μονή Παντοκράτορα στον Ν.Βουτζά, ενώ από τις κατασκηνώσεις στο Ζούμπερι και τον Αγιο Ανδρέα απομακρύνθηκαν περίπου 600 παιδιά. Στον Αγιο Ανδρέα εκκενώθηκε και το στρατιωτικό θέρετρο.

Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί, δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης, ενώ ασθενής βροχή που έπεσε για λίγη ώρα δεν στάθηκε αρκετή για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Λόγω της φωτιάς, υπάρχει εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων. Προκειμένου να μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα οι υδροφόρες και άλλα οχήματα έκτακτης ανάγκης, ζητείται από τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν την Λεωφόρος Μαραθώνος αλλά να επιλέγουν την εναλλακτική διαδρομή: Λ.Πεντέλης – Λ. Ελ.Βενιζέλου – Λ.Σουβαλιώτη – Αν.Σκουφου – Λ.Διονύσου – Ε.Ο. Εκάλης / Ν.Μάκρης – Λ. Διονύσου – Λ. Μαραθώνος.
Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν αργά το βράδυ 60 πυροσβέστες, με 24 οχήματα, εθελοντές με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συνέδραμαν στο έργο της πυρόσβεσης και εναέρια μέσα.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024