Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινέτα : Σε πύρινο κλοιό σπίτια και εθνική οδός, στη θάλασσα σβήνει η φωτιά

Κινέτα : Σε πύρινο κλοιό σπίτια και εθνική οδός, στη θάλασσα σβήνει η φωτιά

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί δεκάδες σπίτια σε τρεις οικισμούς της ευρύτερης περιοχής της Κινέτας Αττικής, ενώ η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό, όπου υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας

Πύρινος εφιάλτης στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής. Από νωρίς το μεσημέρι συνεχίζει να μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά, με δεκάδες σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε τρεις οικισμούς, τους οποίους οι κάτοικοι εγκατέλειψαν έντρομοι.

Η φωτιά έφθασε μέχρι την εθνική οδό, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία και παρά τη σκληρή μάχη που δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι, τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να σταματήσει την λαίλαπα, παρά μόνο η θάλασσα.

H κυκλοφορία στην Εθνική Οδό δεν αναμένεται να ξεκινήσει τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και την αυριανή μέρα τα οχήματα δεν θα μπορούν να κινηθούν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 68 οχήματα, 160 πυροσβέστες, 60 άτομα πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντικά οχήματα και μηχανήματα έργου.

Η ορατότητα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα περιορισμένη λόγω των πυκνών καπνών με αποτέλεσμα τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης να επιχειρούν με μεγάλη δυσκολία. Αλλά και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκουν μεγάλη δυσκολία στο έργο τους, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν με ένταση έως και επτά μποφόρ.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες του δήμου, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ έρχονται δυνάμεις και από την περιφέρεια.

Οι πυροσβέστες απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς ορισμένοι παραμένουν κοντά στις περιουσίες τους προσπαθώντας να τις σώσουν από τις φλόγες με λάστιχα ποτίσματος και κουβάδες, κάτι που είναι αδύνατο και πολύ επικίνδυνο.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

Ο ΓΓ Πολιτικής Προσταστασίας Γιάννης Καλπάκης έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση στην Αττική με μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη. Όπως είπε, υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Κινέτα, Αγίους Θεοδώρους και στην Καλλιτεχνούπολη, στην Πεντέλη. Τόσο τα πολλαπλά μέτωπα, όσο και οι καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους δείχνουν ότι η μέρα θα εξελιχθεί πολύ δύσκολα.

Η καταστροφική φωτιά ξέσπασε σε πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Ορη και γρήγορα εξελίχθηκε σε μεγάλο μέτωπο. Οι τρεις οικισμοί Γαλήνης, Πανοράματος Ι και Πανοράματος ΙΙΙ απειλήθηκαν και εκκενώθηκαν άμεσα. Η φωτιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς, καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες. Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έκλεισαν η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλές περιοχές της Αττικής.

Νωρίτερα στην εθνική οδό επικράτησε αναστάτωση, καθώς η διακοπή στην κυκλοφορία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο, με τους οδηγούς να προσπαθούν να κάνουν αναστροφή, μέσα σε ένα αποπνικτικό σκηνικό.

Διακοπή έχει σημειωθεί και στα δρομολόγια του Προαστιακού.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024