Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η ζωή μετά την τραγωδία στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ του Μιζούρι

ΗΠΑ: Η ζωή μετά την τραγωδία στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ του Μιζούρι

Υπάρχει άραγε τρόπος να συνέλθει κανείς από μια τέτοια απώλεια;

Δεν πιστεύει ότι υπάρχει τρόπος να συνέλθει από την απώλεια αυτήν, λέει η Τία Κόλμαν, η γυναίκα που έχασε το σύζυγό της, τα τρία της παιδιά και άλλους πέντε συγγενείς στο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις ΗΠΑ, σε λίμνη του Μιζούρι, με τουριστικό αμφίβιο όχημα (duck boat), το οποίο βυθίστηκε εξαιτίας καταιγίδας.

«Να μας έχετε στην προσευχή σας. Θα το χρειαστούμε» πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το νοσοκομείο στο Μπράνσον του Μιζούρι, όπου διακομίστηκε μετά την τραγωδία στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ.

Από το συνολικό απολογισμό των 17 νεκρών του δυστυχήματος, οι 9 απώλειες βαρύνουν αυτήν και τον ανιψιό της, τον άλλον επιζήσαντα από τα 11 μέλη της οικογένειάς τους, που έκανε το τουρ της λίμνης με την «Ride The Ducks».

Το αμφίβιο αυτό όχημα μετέφερε 31 επιβάτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, όταν μια ξαφνική καταιγίδα ξέσπασε στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ κοντά στο Μπράνσον, με μεγάλα κύματα να πλημμυρίζουν σιγά-σιγά το όχημα προτού αυτό βυθιστεί.

Η Κόλμαν λέει ότι είχε βουλιάξει βαθιά μέσα στη λίμνη και δεν ξέρει πώς κατάφερε να επιζήσει και ευχαριστεί τους «αγγέλους» που βούτηξαν στα νερά και την τράβηξαν για να την σώσουν.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η γυναίκα αυτή μιλάει επίσης για τα μέλη της οικογένειάς της που έχασε στο τραγικό δυστύχημα, μεταξύ των οποίων οι δύο γιοι της και η κόρη της Άρια, ηλικίας ενός έτους.

«Είχε χιλιάδες προσωπικότητες σε μία» λέει για τη μικρή της. «Η επιστροφή στο σπίτι θα είναι πολύ δύσκολη. Δεν ξέρω πώς θα το κάνω. Από τότε που έχω σπίτι, ήταν πάντα γεμάτο με μικρά ποδαράκια και γέλια» προσθέτει.

Ο οδηγός του οχήματος τούς έδειξε τα σωσίβια, αλλά τους είπε ότι δεν τα χρειάζονται, συμπληρώνει. Αν όμως είχε μπορέσει να φτάσει στα σωσίβια, πιστεύει ότι μπορεί να είχε καταφέρει να σώσει τα παιδιά της.

Στον οδηγό του οχήματος, ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που επέζησαν, λέει ότι δεν έχει να πει τίποτα και καταλήγει: «Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να συνέλθει από κάτι τέτοιο».

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ 7 από τους 14 επιζήσαντες είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζιμ Πάτισον, πρόεδρος της Ripley Entertainment στην οποία ανήκει η εταιρεία «Ride The Ducks» που έκανε το τουρ στη λίμνη, δήλωσε χθες στην εκπομπή του CBS This Morning ότι δεν ήταν αναμενόμενη η ένταση της καταιγίδας αυτής που ξέσπασε στη λίμνη και επίσης ότι τα αμφίβια οχήματα δε θα έπρεπε να βρίσκονται στη λίμνη.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περίπου στις 19:00 τοπική ώρα της Πέμπτης (03:00 ώρα Ελλάδος της Παρασκευής), όταν εξαιτίας ξαφνικής καταιγίδας σηκώθηκαν μεγάλα κύματα στη λίμνη. Δύο αμφίβια οχήματα που έπλεαν εκείνη την ώρα στην Τέιμπλ Ροκ κατευθύνθηκαν προς τη στεριά, αλλά μόνον το ένα κατάφερε να φτάσει εκεί. Τα 17 θύματα της τραγωδίας ήταν ηλικίας από 1 έως 70 ετών και προέρχονταν από έξι πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών και η Αμερικανική Ακτοφυλακή διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024