Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα γκαράζ στη Νέα Υόρκη γέμισε με καθρέπτες

Ένα γκαράζ στη Νέα Υόρκη γέμισε με καθρέπτες

1500 σφαιρίδια καθρεπτών

Ο Γιαπωνέζος καλλιτέχνης Yayoi Kusama έχει διασκορπίσει μπάλες στο εσωτερικό ενός γκαράζ αμαξοστοιχίας που έχει πληγεί από τον τυφώνα στη χερσόνησο Rockaway της Νέας Υόρκης.

Ονομάζεται «Narcissus Garden» και είναι η πιο πρόσφατη έκδοση ενός έργου που ο καλλιτέχνης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 33η Μπιενάλε της Βενετίας το 1966. Έχει επίσης αναδημιουργήσει την εγκατάσταση σε άλλους χώρους, συμπεριλαμβανομένης μιας λιμνούλας στο κτήμα Glass House του Philip Johnson στο Κοννέκτικατ.

Η εγκατάσταση του Kusama βρίσκεται σε εγκαταλελειμμένη βιομηχανική δομή στο Φορτ Τίλντεν – μια περιοχή που χαρακτηρίστηκε ως στρατιωτική βάση των ΗΠΑ από τα τέλη του 1800 μέχρι τη δεκαετία του ’70. Η δομή χρησιμοποιήθηκε ως γκαράζ αμαξοστοιχίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά από τότε έχει εγκαταλειφθεί και υπέστη περαιτέρω ζημιά όταν ο τυφώνας Sandy χτύπησε το 2012 αυτό και πολλά άλλα κτήρια στην περιοχή.

Η παρέμβαση του καλλιτέχνη περιελάμβανε την κάλυψη του δαπέδου του χώρου με 1.500 στρογγυλεμένες μπάλες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν και αντιπαραβάλλουν τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των τοιχωμάτων που καλύπτονται με γκράφιτι.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024