Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φλέγεται» η Γάζα - Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί και συγκρούσεις

«Φλέγεται» η Γάζα – Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί και συγκρούσεις

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, ενώ και το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε το θάνατο ενός στρατιώτη. Έκκληση ΟΗΕ για αποκλιμάκωση της έντασης.

Νέες φονικές συγκρούσεις σημειώνονται στη Λωρίδα της Γάζας με την ένταση να κλιμακώνεται και τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τρεις «μαχητές» της Χαμάς σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα. Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός ισραηλινού στρατιώτη από πυρά Παλαιστινίων.

Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν «στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη λωρίδα της Γάζας» ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός, κατηγορώντας τη Χαμάς για την κλιμάκωση αυτή. Είχαν προηγηθεί νέες διαδηλώσεις των Παλαιστινίων κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας, όπως ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο Χαν Γιουνές, στη νότια λωρίδα της Γάζας. Άλλος ένας σκοτώθηκε στη Ράφα. Το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι και οι τρεις ήταν «μαχητές» του.

Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας.

«Σκληρή απάντηση» υπόσχεται το Ισραήλ

Κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων, έπεσε νεκρός ένας ισραηλινός στρατιώτης, ο οποίος,  σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, δέχθηκε πυρά από ομάδα ένοπλων Παλαιστινίων.

Πρόκειται για τον πρώτο Ισραηλινό, ο οποίος χάνει τη ζωή του από τις 30 Μαρτίου του 2018, όταν και ξέσπασε το νέο κύμα έντασης στην περιοχή.

Στον απόηχο του συμβάντος, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διαμήνυσε ότι το Τελ Αβίβ θα αντιδράσει «πολύ πιο σκληρά» εναντίον της Χαμάς, αν η τελευταία δεν σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Έκκληση από ΟΗΕ για αποκλιμάκωση

Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ, κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, με ανάρτησή του στο Twitter. «Όλοι στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού. Όχι την επόμενη εβδομάδα. Όχι αύριο. ΑΜΕΣΩΣ» τόνισε εμφατικά.

«Εκείνοι που θέλουν να προκαλέσουν έναν πόλεμο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δεν πρέπει να τα καταφέρουν» πρόσθεσε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024